Proliferatif miyozit kasta hızlı büyüyen nadir bir tümördür. Altmış yaşındaki bir erkek göğüs duvarında malign lezyon düşündüren sert bir tümör ile kliniğimize sevk edildi. Frozen kesitleri ile lezyonun selimliği gösterildikten sonra tümör cerrahi olarak rezeke edildi. Histolojik bulgular tanıyı doğruladı. Sonuç olarak, proliferatif miyozit nadir bir selim patolojik antitedir. Bununla birlikte, klinik ve radyolojik özellikleri malign bir süreci taklit edebilir ve basit bir cerrahi eksizyon tanı ve tedavi için yeterlidir.
Proliferative myositis is a rare tumor that rapidly grows in muscles. A 60-year-old male patient with a firm chest wall tumor suggestive of a malignant lesion was referred to our clinic. The tumor was surgically resected after the confirmation of its benignity by frozen sections. The histological findings confirmed the diagnosis. In conclusion, proliferative myositis is an unusual, benign, pathological entity. Its clinical and radiological features may, however, simulate a malignant process, and a simple local excision is satisfactory for diagnosis and treatment. "> [PDF] Rapidly growing chest wall mass mimicking a malignant tumor: proliferative myositis | [PDF] Malign tümörü taklit eden hızlı büyüyen göğüs duvarı kitlesi: proliferatif miyozit Proliferatif miyozit kasta hızlı büyüyen nadir bir tümördür. Altmış yaşındaki bir erkek göğüs duvarında malign lezyon düşündüren sert bir tümör ile kliniğimize sevk edildi. Frozen kesitleri ile lezyonun selimliği gösterildikten sonra tümör cerrahi olarak rezeke edildi. Histolojik bulgular tanıyı doğruladı. Sonuç olarak, proliferatif miyozit nadir bir selim patolojik antitedir. Bununla birlikte, klinik ve radyolojik özellikleri malign bir süreci taklit edebilir ve basit bir cerrahi eksizyon tanı ve tedavi için yeterlidir. "> Proliferatif miyozit kasta hızlı büyüyen nadir bir tümördür. Altmış yaşındaki bir erkek göğüs duvarında malign lezyon düşündüren sert bir tümör ile kliniğimize sevk edildi. Frozen kesitleri ile lezyonun selimliği gösterildikten sonra tümör cerrahi olarak rezeke edildi. Histolojik bulgular tanıyı doğruladı. Sonuç olarak, proliferatif miyozit nadir bir selim patolojik antitedir. Bununla birlikte, klinik ve radyolojik özellikleri malign bir süreci taklit edebilir ve basit bir cerrahi eksizyon tanı ve tedavi için yeterlidir.
Proliferative myositis is a rare tumor that rapidly grows in muscles. A 60-year-old male patient with a firm chest wall tumor suggestive of a malignant lesion was referred to our clinic. The tumor was surgically resected after the confirmation of its benignity by frozen sections. The histological findings confirmed the diagnosis. In conclusion, proliferative myositis is an unusual, benign, pathological entity. Its clinical and radiological features may, however, simulate a malignant process, and a simple local excision is satisfactory for diagnosis and treatment. ">

Rapidly growing chest wall mass mimicking a malignant tumor: proliferative myositis

Proliferatif miyozit kasta hızlı büyüyen nadir bir tümördür. Altmış yaşındaki bir erkek göğüs duvarında malign lezyon düşündüren sert bir tümör ile kliniğimize sevk edildi. Frozen kesitleri ile lezyonun selimliği gösterildikten sonra tümör cerrahi olarak rezeke edildi. Histolojik bulgular tanıyı doğruladı. Sonuç olarak, proliferatif miyozit nadir bir selim patolojik antitedir. Bununla birlikte, klinik ve radyolojik özellikleri malign bir süreci taklit edebilir ve basit bir cerrahi eksizyon tanı ve tedavi için yeterlidir.

Malign tümörü taklit eden hızlı büyüyen göğüs duvarı kitlesi: proliferatif miyozit

Proliferative myositis is a rare tumor that rapidly grows in muscles. A 60-year-old male patient with a firm chest wall tumor suggestive of a malignant lesion was referred to our clinic. The tumor was surgically resected after the confirmation of its benignity by frozen sections. The histological findings confirmed the diagnosis. In conclusion, proliferative myositis is an unusual, benign, pathological entity. Its clinical and radiological features may, however, simulate a malignant process, and a simple local excision is satisfactory for diagnosis and treatment.

___

  • 1. Enzinger FM, Dulcey F. Proliferative myositis. Report of thirty-three cases. Cancer 1967;20:2213-23.
  • 2. Orlowski W, Freedman PD, Lumerman H. Proliferative myositis of the masseter muscle. A case report and a review of the literature. Cancer 1983;52:904-8.
  • 3. Demir MK, Beser M, Akinci O. Case 118: Proliferative myositis. Radiology 2007;244:613-6.
  • 4. Ackerman LV. Extra-osseous localized non-neoplastic bone and cartilage formation (so-called myositis ossificans): clinical and pathological confusion with malignant neoplasms. J Bone Joint Surg [Am] 1958;40:279-98.
  • 5. Kent MS, Flieder DB, Port JL, Altorki NK. Proliferative myositis: a rare pseudosarcoma of the chest wall. Ann Thorac Surg 2002;73:1296-8.
  • 6. Gysen M, Stroobants S, Mortelmans L. Proliferative myositis: a case of a pseudomalignant process. Clin Nucl Med 1998;23:836-8.
  • 7. Pasquel P, Salazar M, Marvan E. Proliferative myositis in an infant: report of a case with electron microscopic observations. Pediatr Pathol 1988;8:545-51.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Pericardial tube graft in superior vena cava syndrome: a case report

Bilgin EMRECAN, Ali Vefa ÖZCAN, Ahmet BALTALARLI, Mustafa SAÇAR

Yaşlı ve ileri yaşlı hasta nüfusunda kardiyak cerrahi ve anestezi: retrospektif bir çalışma

Atilla Halil ELHAN, İrfan TAŞOĞLU, Aslı DEMİR, Hakan EKE, Büşra TEZCAN, Bahar AYDINLI, Eda PEPEŞENGÜL, Özcan ERDEMLİ

Could mean platelet volume be a predictive marker for mechanical valve thrombosis?

Adnan YALÇINKAYA, Mustafa PAÇ, İrfan TAŞOĞLU, Gökhan LAFÇI, Ahmet SARITAŞ, Mahmut M. ULAŞ, Ömer F. ÇİÇEK, Ahmet T. ULUS

Küçük hücreli dışı akciğer kanserinde mediastinal lenf nodu evrelemesinde pozitron emisyon tomografisinin yeri

Hüseyin MELEK, M. Zeki GÜNLÜOĞLU, Kuthan KAVAKLI

Farklı cihazlar kullanılarak erişkin yaşta kapatılan patent duktus arteriyozus olgularının sonuçları

Fadli DEMİR, Celal AKDENİZ, Türkay SARITAŞ, Cenap ZEYBEK, Ahmet ÇELEBİ, Numan Ali AYDEMİR, Yalım YALÇIN, Abdullah ERDEM

Surgical management of chronic total occlusion of the abdominal aorta

Ömer TETİK, Tevfik GÜNEŞ, Aykut ŞAHİN, Orhan GÖKALP, Berkan ÖZPAK, Ali GÜRBÜZ, Ufuk Yetkin, İsmail YÜREKLİ

Koroner arter cerrahisinde sklerodermalı hastaya anestezik yaklaşım: iki olgu sunumu

Esra ERTÜRK, Mahmut AKYILDIZ, Tamer AKSOY, Yılmaz ZORMAN, İsmail HABERAL, Orhan FINDIK

Penetran kalp yaralanmalarında mortaliteye etki eden faktörler: 10 yıllık sonuçlarımız

Celal YAVUZ, Yahya İSLAMOĞLU, Güven TEKBAŞ, Mehmet Nesimi EREN, Habib ÇİL, İsmail BAŞYİĞİT, Mehmet Ali ELBEY, Sinan DEMİRTAŞ

Prognostic importance of serum CRP, prealbumin, and transferrin levels in patients with advanced stage esophageal cancer

Atila EROĞLU, Atila TÜRKYILMAZ, Bülent ALBAYRAK, Yener AYDIN, İbrahim KAPLAN, Betül GÜNDOĞDU

Karotis endarterektomi sırasında yeni shunt tekniği

Hakan BİNGÖL, Erkan KURALAY

Academic Researches Index - FooterLogo