Hibernoma, fetal kahverengi yağdan köken alan nadir bir tümördür. Mediasten, hibernom için oldukça nadir bir yerleşimdir. Bu yazıda, plöretik tarzda göğüs ağrısı şikayeti olan 46 yaşında bir erkek hastanın, klinik ve radyolojik bulguları sunuldu.
Hibernoma is a rare tumor originating from fetal brown fat.Mediastinum is a very rare localization for the hibernoma. Inthis article, we present the clinical and radiological findings of a46-year-old male patient with pleuritic chest pain. "> [PDF] Mediastinal hibernoma: Nadir bir tümör | [PDF] Mediastinal hibernoma: An uncommon tumor Hibernoma, fetal kahverengi yağdan köken alan nadir bir tümördür. Mediasten, hibernom için oldukça nadir bir yerleşimdir. Bu yazıda, plöretik tarzda göğüs ağrısı şikayeti olan 46 yaşında bir erkek hastanın, klinik ve radyolojik bulguları sunuldu. "> Hibernoma, fetal kahverengi yağdan köken alan nadir bir tümördür. Mediasten, hibernom için oldukça nadir bir yerleşimdir. Bu yazıda, plöretik tarzda göğüs ağrısı şikayeti olan 46 yaşında bir erkek hastanın, klinik ve radyolojik bulguları sunuldu.
Hibernoma is a rare tumor originating from fetal brown fat.Mediastinum is a very rare localization for the hibernoma. Inthis article, we present the clinical and radiological findings of a46-year-old male patient with pleuritic chest pain. ">

Mediastinal hibernoma: Nadir bir tümör

Hibernoma, fetal kahverengi yağdan köken alan nadir bir tümördür. Mediasten, hibernom için oldukça nadir bir yerleşimdir. Bu yazıda, plöretik tarzda göğüs ağrısı şikayeti olan 46 yaşında bir erkek hastanın, klinik ve radyolojik bulguları sunuldu.

Mediastinal hibernoma: An uncommon tumor

Hibernoma is a rare tumor originating from fetal brown fat.Mediastinum is a very rare localization for the hibernoma. Inthis article, we present the clinical and radiological findings of a46-year-old male patient with pleuritic chest pain.

___

  • 1. Merkel H. Uber ein pseudolipom der mamma (Eigenartigr Fettzellentumor) Beitr Path Anat 1906;39:152-7.
  • 2. Gery L. In discussion of MF Bonnel’s paper. Bull Mem Soc Anat (Paris) 1914;89:111-2.
  • 3. Evers LH, Gebhard M, Lange T, Siemers F, Mailänder P. Hibernoma-case report and literature review. Am J Dermatopathol 2009;31:685-6.
  • 4. Darke M, Dasyam A, Then M, Varma K, Borhani AA, Varma R. Mediastinal hibernoma: a rare case with radiologicpathologic correlation. Case Rep Radiol 2016;2016:2378143.
  • 5. Dagher W, Fedore L, Wein RO. Hibernoma presenting as an asymptomatic neck mass. Am J Otolaryngol 2013;34:755-6.
  • 6. Petrella F, Noberasco C, Monfardini L, Rizzo S, Colandrea M, Bottiglieri L, et al. Hibernoma mimicking metastasis on positron emission tomography-computed tomography imaging: a misleading finding in oncologic patient follow-up. Breast J 2014;20:87-9.
  • 7. Papathanassiou ZG, Alberghini M, Taieb S, Errani C, Picci P, Vanel D. Imaging of hibernomas: A retrospective study on twelve cases. Clin Sarcoma Res 2011;1:3.
  • 8. Rodriguez Ruiz A, Saussez S, Demaesschalck T, Lechien JR. Hibernoma: a rare case of adipocytic tumor in head and neck. BMC Ear Nose Throat Disord 2017;17:13.
  • 9. Al Hmada Y, Schaefer IM, Fletcher CDM. Hibernoma Mimicking Atypical Lipomatous Tumor: 64 Cases of a Morphologically Distinct Subset. Am J Surg Pathol 2018;42:951-7.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: 4
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Osthol sıçanları miyokardiyal iskemi/reperfüzyona karşı korumak için miR-30a’yı azaltarak düzenler ve otofajiyi destekler

Ying HE, Shengzhong LIU, Weifeng LU, Keli HUANG, Tao YU

Koroner arter baypas greftleme sonrası göğüs ağrısının şiddeti ve fizyolojik belirteçler arasındaki ilişki: Korelasyon çalışması

Afsaneh ZAREI, Ali Fakhr MOVAHEDI, Abbasali EBRAHIMIAN

Pektus ekskavatum için Nuss işleminden sonra brakial pleksus palsisi

Min Wook KIM, Soo Seog PARK, Jin Yong JEONG

Kardiyopulmoner baypas sonrasında inotropik destek tedavisi ve santral parsiyel venö-arteriyel karbondioksit basıncı arasındaki ilişki

Nazan ATALAN, Türkan KUDSİOĞLU, Nihan YAPICI, Gökçen ORHAN, Zuhal AYKAÇ, Ferhat ERENLER, Murat ACAREL, Ali Sait KAVAKLI

Video yardımlı torakoskopik cerrahide endostapler kullanımına bağlı sıra dışı komplikasyon

Nurlan ALİZADE, İsmail SARBAY, H. Volkan KARA, Akif TURNA

Akut aortik sendromlu bir olgunun atipik klinik tablosu

Seçkin PEHLİVANOĞLU, İclal IŞIKLAR, Bülent SARITAŞ, Hakan ALTAY, Umut KOCABAŞ

Sol atriyum kaynaklı kalsifiye amorf tümörün cerrahi tedavisi

Mehtap EROĞLU, Tamer EROĞLU, Burak AÇIKGÖZ, Muhammet BOZGÜNEY

Çok nadir bir renal venöz anomaly: Aksesuar polar sol renal ven

Ayşe Gül KARADENİZ, İsmail Gökhan ÇAVUŞOĞLU, Hatice Ayça ATA KORKMAZ

Senkron beyin metastazı bulunan akciğer kanserinde cerrahi rezeksiyon sonuçları

Volkan BAYSUNGUR, Çağatay TEZEL, Talha DOĞRUYOL, Serda Metin KANBUR, Levent ALPAY, Hakan KIRAL, Hakan YILMAZ, Deniz GÜRER, Bora GÜRER

Akut pulmoner kapak yetmezliğinde üç yaprakçıklı kapak rekonstrüksiyonu

Doğan KAHRAMAN

Academic Researches Index - FooterLogo