İnfektif endokardit nedeniyle meydana gelen mekanik prostetik aort kapağı majör dehissensi oldukça morbid ve mortal bir seyre sahiptir. Ameliyat sonrası mortalite %20-30 civarındadır ve ameliyat sonrası dönemde hemoraji, serebral emboli ve sepsis gibi çeşitli tehlikeli komplikasyonlar gözlenebilir. Acil cerrahi ve medikal tedaviler daha iyi bir sonuç elde edebilmek için iletişim içinde olmalıdır.Masif infektif endokardite bağlı majör mekanik prostetik aort kapağı dehissensi olan 47 yaşındaki kadın hasta hemodinamik instabilite ve bozulma nedeniyle acil şartlarda ameliyat edilmiştir.
Extensive dehiscence of mechanical prosthetic aortic valve caused by infective endocarditis has a very morbid and mortal course. Postoperative mortality is around 20-30% and several hazardous complications such as hemorrhage, cerebral emboli and sepsis may be observed during postoperative period. Urgent surgical and medical treatments must be in collaboration to get a better result. A forty-seven- year-old female patient who had a major dehiscence of a mechanical prosthetic aortic valve due to massive infective endocarditis was operated under emergency conditions due to hemodynamic instability and deterioration. "> [PDF] Major dehiscence of a mechanical prosthetic aortic valve due to massive infective endocarditis: A case report | [PDF] Mekanik prostetik aort kapağının masif infektif endokardit nedeniyle majör dehissensi: Olgu sunumu İnfektif endokardit nedeniyle meydana gelen mekanik prostetik aort kapağı majör dehissensi oldukça morbid ve mortal bir seyre sahiptir. Ameliyat sonrası mortalite %20-30 civarındadır ve ameliyat sonrası dönemde hemoraji, serebral emboli ve sepsis gibi çeşitli tehlikeli komplikasyonlar gözlenebilir. Acil cerrahi ve medikal tedaviler daha iyi bir sonuç elde edebilmek için iletişim içinde olmalıdır.Masif infektif endokardite bağlı majör mekanik prostetik aort kapağı dehissensi olan 47 yaşındaki kadın hasta hemodinamik instabilite ve bozulma nedeniyle acil şartlarda ameliyat edilmiştir. "> İnfektif endokardit nedeniyle meydana gelen mekanik prostetik aort kapağı majör dehissensi oldukça morbid ve mortal bir seyre sahiptir. Ameliyat sonrası mortalite %20-30 civarındadır ve ameliyat sonrası dönemde hemoraji, serebral emboli ve sepsis gibi çeşitli tehlikeli komplikasyonlar gözlenebilir. Acil cerrahi ve medikal tedaviler daha iyi bir sonuç elde edebilmek için iletişim içinde olmalıdır.Masif infektif endokardite bağlı majör mekanik prostetik aort kapağı dehissensi olan 47 yaşındaki kadın hasta hemodinamik instabilite ve bozulma nedeniyle acil şartlarda ameliyat edilmiştir.
Extensive dehiscence of mechanical prosthetic aortic valve caused by infective endocarditis has a very morbid and mortal course. Postoperative mortality is around 20-30% and several hazardous complications such as hemorrhage, cerebral emboli and sepsis may be observed during postoperative period. Urgent surgical and medical treatments must be in collaboration to get a better result. A forty-seven- year-old female patient who had a major dehiscence of a mechanical prosthetic aortic valve due to massive infective endocarditis was operated under emergency conditions due to hemodynamic instability and deterioration. ">

Major dehiscence of a mechanical prosthetic aortic valve due to massive infective endocarditis: A case report

İnfektif endokardit nedeniyle meydana gelen mekanik prostetik aort kapağı majör dehissensi oldukça morbid ve mortal bir seyre sahiptir. Ameliyat sonrası mortalite %20-30 civarındadır ve ameliyat sonrası dönemde hemoraji, serebral emboli ve sepsis gibi çeşitli tehlikeli komplikasyonlar gözlenebilir. Acil cerrahi ve medikal tedaviler daha iyi bir sonuç elde edebilmek için iletişim içinde olmalıdır.Masif infektif endokardite bağlı majör mekanik prostetik aort kapağı dehissensi olan 47 yaşındaki kadın hasta hemodinamik instabilite ve bozulma nedeniyle acil şartlarda ameliyat edilmiştir.

Mekanik prostetik aort kapağının masif infektif endokardit nedeniyle majör dehissensi: Olgu sunumu

Extensive dehiscence of mechanical prosthetic aortic valve caused by infective endocarditis has a very morbid and mortal course. Postoperative mortality is around 20-30% and several hazardous complications such as hemorrhage, cerebral emboli and sepsis may be observed during postoperative period. Urgent surgical and medical treatments must be in collaboration to get a better result. A forty-seven- year-old female patient who had a major dehiscence of a mechanical prosthetic aortic valve due to massive infective endocarditis was operated under emergency conditions due to hemodynamic instability and deterioration.

___

  • 1) Emery RW, Krogh CC, Arom KV, Emery AM, Benyo- Albrecht K, Joyce LD, et al. The St. Jude Medical valve: a 25-year experience with single valve replacement. Ann Thorac Surg 2005;79:776-82.
  • 2) Hammermeister K, Sethi GK, Henderson WG, Grover FL, Oprian C, Rahimtoola SH. Outcomes 15 years after valve replacement with a mechanical versus a bioprosthetic valve: final report of the Veterans Affairs randomized trial. J Am Coll Cardiol 2000;36:1152-8.
  • 3) Watanakunakorn C, Burkert T. Infective endocarditis at a large community teaching hospital, 1980-1990. A review of 210 episodes. Medicine (Baltimore) 1993;72:90-102.
  • 4) d’Udekem Y, David TE, Feindel CM, Armstrong S, Sun Z. Long-term results of surgery for active infective endocarditis. Eur J Cardiothorac Surg 1997;11:46-52.
  • 5) Moon MR, Miller DC, Moore KA, Oyer PE, Mitchell RS, Robbins RC, et al. Treatment of endocarditis with valve replacement: the question of tissue versus mechanical prosthesis. Ann Thorac Surg 2001;71:1164-71.
  • 6) Alexiou C, Langley SM, Stafford H, Lowes JA, Livesey SA, Monro JL. Surgery for active culture-positive endocarditis: determinants of early and late outcome. Ann Thorac Surg. 2000;69:1448-54.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Sağ pnömonektomi sonrası sol akciğere kama rezeksiyonu: Olgu sunumu

Aydın TAŞDÖĞEN, Volkan KARAÇAM, Nezih ÖZDEMİR, Hasan HEPAĞUŞLAR, Kadriye Banu GÖKÇEN, Ahmet ÖNEM, Gün Murat EYÜPOĞLU, Aydın ŞANLI

Is muscle-sparing thoracotomy advantageous?

Ufuk ÇOBANOĞLU, Mehmet MELEK, Yeşim EDİRNE, Özcan HIZ

Mitral kapak değişimi sonrası oluşan sol ventrikül yırtığının dikişsiz tamiri

Noyan Temuçin OĞUŞ, Murat BAŞARAN, Özer SELİMOĞLU

Does opening the pleura during internal mammary artery harvesting decrease the risk of tamponade?

Kemal UZUN, Adil POLAT, Esat AKINCI, Cenk TATAROĞLU, Ali Rıza CENAL, Hayrettin TEKÜMİT

The mechanical complications of acute myocardial infarction: Echocardiographic visualizations

Jacop JAVEE, Hua JING, Shi-Min YUAN

Major dehiscence of a mechanical prosthetic aortic valve due to massive infective endocarditis: A case report

Sertan ÖZYALÇIN, Kerem VURAL, Tulga ULUS, Kerem YAY, Adem İlkay DİKEN

The control of a reconstructed pulmonary valve with a pericardial patch using multislice computed tomography

Emir CANTÜRK, Cengiz EROL, Caner ARSLAN, Bekir KAYHAN

Right-sided Bochdalek hernia in an adult: A case report

Alper AVCI, Serdar ONAT, Refik ÜLKÜ, Cemal ÖZÇELİK

Çocuk yaş grubunda nadir bir kardiyak tümör: Sağ atriyal miksoma

İhsan İŞKESEN, Adnan Taner KURDAL, Bekir Hayrettin ŞİRİN, Mazhar ESERDAĞ

Effects of parasternal block and local anaesthetic infiltration by levobupivacaine on postoperative pain and pulmonary functions after off-pump coronary artery bypass graft surgery

Serbülent Gökhan BEYAZ, Orhan TOKGÖZ, Belkıs TANRIVERDİ

Academic Researches Index - FooterLogo