Sistemik - pulmoner şant ameliyatları yenidoğan siyanotik kalp hastalıklarının tedavisinde halen önemli bir tedavi metodudur. Ancak kayda değer mortalite ve morbidite oranları göz ardı edilmemelidir. Bu raporda yeni ve basit bir yaklaşımla parsiyel sternotomi yoluyla yenidogan şant operasyonu tekniği tarif edilmektedir. Bu metod her iki puloner arter dallarında yeterli ve eşit genişlemeyi sağlamaktadır. Ayrıca yapışıkların daha az olmasına neden olmaktadır.
Systemic pulmonary shunt is still the surgical technique of choice for palliation of cyanotic congenital heart lesions of neonates. However, this procedure is associated with some degree of morbidity and mortality. Here, we recommend a new simple technique for shunt operations via partial sternotomy. This method provides equal enlargement of the pulmonary artery branches and minimizes iatrogenic deformations, which are very important for the subsequent interventions. "> [PDF] Kompleks siyanotik kalp hastalıklarında blalock taussing shunt uygulaması | [PDF] Neonatal blalock taussig shunt in complex cyanotic heart pathologies Sistemik - pulmoner şant ameliyatları yenidoğan siyanotik kalp hastalıklarının tedavisinde halen önemli bir tedavi metodudur. Ancak kayda değer mortalite ve morbidite oranları göz ardı edilmemelidir. Bu raporda yeni ve basit bir yaklaşımla parsiyel sternotomi yoluyla yenidogan şant operasyonu tekniği tarif edilmektedir. Bu metod her iki puloner arter dallarında yeterli ve eşit genişlemeyi sağlamaktadır. Ayrıca yapışıkların daha az olmasına neden olmaktadır. "> Sistemik - pulmoner şant ameliyatları yenidoğan siyanotik kalp hastalıklarının tedavisinde halen önemli bir tedavi metodudur. Ancak kayda değer mortalite ve morbidite oranları göz ardı edilmemelidir. Bu raporda yeni ve basit bir yaklaşımla parsiyel sternotomi yoluyla yenidogan şant operasyonu tekniği tarif edilmektedir. Bu metod her iki puloner arter dallarında yeterli ve eşit genişlemeyi sağlamaktadır. Ayrıca yapışıkların daha az olmasına neden olmaktadır.
Systemic pulmonary shunt is still the surgical technique of choice for palliation of cyanotic congenital heart lesions of neonates. However, this procedure is associated with some degree of morbidity and mortality. Here, we recommend a new simple technique for shunt operations via partial sternotomy. This method provides equal enlargement of the pulmonary artery branches and minimizes iatrogenic deformations, which are very important for the subsequent interventions. ">

Kompleks siyanotik kalp hastalıklarında blalock taussing shunt uygulaması

Sistemik - pulmoner şant ameliyatları yenidoğan siyanotik kalp hastalıklarının tedavisinde halen önemli bir tedavi metodudur. Ancak kayda değer mortalite ve morbidite oranları göz ardı edilmemelidir. Bu raporda yeni ve basit bir yaklaşımla parsiyel sternotomi yoluyla yenidogan şant operasyonu tekniği tarif edilmektedir. Bu metod her iki puloner arter dallarında yeterli ve eşit genişlemeyi sağlamaktadır. Ayrıca yapışıkların daha az olmasına neden olmaktadır.

Neonatal blalock taussig shunt in complex cyanotic heart pathologies

Systemic pulmonary shunt is still the surgical technique of choice for palliation of cyanotic congenital heart lesions of neonates. However, this procedure is associated with some degree of morbidity and mortality. Here, we recommend a new simple technique for shunt operations via partial sternotomy. This method provides equal enlargement of the pulmonary artery branches and minimizes iatrogenic deformations, which are very important for the subsequent interventions.

___

  • 1. Alkhulaifi AM, Lacour-Gayet F, Serraf A, Belli E, Planche C. Systemic pulmonary shunts in neonates: Early clinical outcome and choice of surgical approach. Ann Thorac Surg 2000;69:1499-504.
  • 2. Potapov EV, Alexi-Meskishvili VV, Dahnert I, Ivanitskaia EA, Lange PE, Hetzer E. Development of pulmonary arteries after central aortopulmonary shunt in newborns. Ann Thorac Surg 2001 ;71:899-906.
  • 3. Tamisier D, Vouhe PR, Vernant F, Leca F, Massot C, Neveux JY. Modified Blalock-Taussig shunts: Results in infants less than 3 months of ages. Ann Thorac Surg 1990;49:797-801.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Ventriküler septal defekt onarımının geç dönem sonuçları ve risk analizi

Mehmet BALKANAY, Denyan MANSUROĞLU, Kaan KIRALİ, Ebat AKINCI, Mete ALP, Vedat ERENTUĞ, Cevat YAKUT, Gökhan İPEK, Mustafa GÜLER, Hasan Basri ERDOĞAN

Mitral kapak cerrahisinde transseptal ve konvasiyonel yaklaşımların QT-dispersiyonu açısından karşılaştırılması

İhsan İŞKESEN, Mustafa CERRAHOĞLU, Osman SARIBÜLBÜL, Tahir YAĞDI, Mustafa ÖZBARAN, Çağatay ENGİN

Karotis ve koroner kalp hastalığı: Simültane operasyon gerekli mi?

Murat DEMİRTAŞ, Batuhan ÖZAY, Rafet GÜNAY, Bülend KETENCİ, Serdar ÇİMEN, Mehmet GÜNEY, Vedat ÖZKUL, Erin TÜYSÜZ, Serdar DAĞ

Semptomatik Debakey tip III kronik aort diseksiyonlarında yeni bir yöntem: Endovasküler stent greft kullanımı

Sinan ŞAHİN, Uğur FİLİZCAN, Bayer ÇINAR, Ergin EREN, Şebnem ÇETEMEN, Onur GÖKSEL, Veysel ŞAHİN

Aktif akciğer tüberkülozlu hastalarda hidropnömotoraks

Erdoğan KUNTER, Turgut IŞITMANGİL, Şaban SEBİT, Murat APAYDIN, Zafer KARTALOĞLU, Oğuzhan OKUTAN, Ahmet İLVAN

Subklavyan arterin tıkayıcı hastalığı: Koroner ve subklavyan çalma sendromu

Yavuz ENÇ, Erol KURÇ, Bayer ÇINAR, Mesut KÖSEM, Ergin EREN, Onur GÖKSEL, İlhan ÖZTEKİN, Sertaç ÇİÇEK, İhsan BAKIR

Akciğer kanserinde endovenöz şant ile vena kava superiorun parsiyel rezeksiyonu

Muzaffer METİN, Adnan SAYAR, Nur SOLMAZER, Okan SOLAK, Alper TOKER, Atilla GÜRSES

Akut normovolemik hemodilüsyonun koroner arter bypass cerrahisinde etkileri

Kazım KARAASLAN, Hüseyin ARINÇ, A. Kadir BUT, M. Özcan ERSOY, Mahmut DURMUŞ

Ross-konno operasyonu sonrası aortik ve pulmoner kök re-replasmanı: Clamshell yaklaşımı

Ece SALİHOĞLU, Ersin EREK, Ayşe ÇOLAKOĞLU, Tayyar SARIOĞLU, Ayşe SARIOĞLU, Yusuf Kenan YALÇINBAŞ

Pulmoner tutulumla beraber tekrarlayan kardiyak kist hidatik

Aybanu TUYGUN, Nurgül YURTSEVEN, Sabri DAĞSALI, Süheyla KESER, Adlan OLSUN, Abdullah Kemal TUYGUN

Academic Researches Index - FooterLogo