Timik kistler nadirdir ve boyutları küçük ikençoğu asemptomatik olduğundan genellikle göğüsradyografilerinde şüphelenilmeyen kitleler olarak tesadüfentespit edilirler. Bu yazıda mediastenin ana damarlarınabitişik dev bir timik kistik lezyona ilişkin nadir bir olgusunuldu. Mediastinal kistik bir kitle ile başvuran hastadakronik solunumsal ve kardiyak semptomlar gelişti, ardındanmediastinal gölgenin genişlediği göğüs radyografilerindeteyit edildi. Timik kistler ölümcül olabilen bası yapanmediastinal kitleleri olan hastalarda gelişebilen timikanormallikler listesine eklenmelidir.
Thymic cysts are rare, and because most are asymptomaticwhen small in size, they are usually detected incidentallyas unsuspected masses on chest radiographs. In this article,we report a rare case of a huge thymic cystic lesion abuttingthe major vessels of the mediastinum. Chronic respiratoryand cardiac symptoms developed in a patient who presentedwith a mediastinal cystic mass after which widening of themediastinal shadow was confirmed on chest radiographs.Thymic cysts should be added to the list of thymicabnormalities that may occur in patients with compressivemediastinal masses, which may be life threatening. "> [PDF] Huge mediastinal cystic lesion: A case report | [PDF] Devme diastinal kistik lezyon: Olgu sunumu Timik kistler nadirdir ve boyutları küçük ikençoğu asemptomatik olduğundan genellikle göğüsradyografilerinde şüphelenilmeyen kitleler olarak tesadüfentespit edilirler. Bu yazıda mediastenin ana damarlarınabitişik dev bir timik kistik lezyona ilişkin nadir bir olgusunuldu. Mediastinal kistik bir kitle ile başvuran hastadakronik solunumsal ve kardiyak semptomlar gelişti, ardındanmediastinal gölgenin genişlediği göğüs radyografilerindeteyit edildi. Timik kistler ölümcül olabilen bası yapanmediastinal kitleleri olan hastalarda gelişebilen timikanormallikler listesine eklenmelidir. "> Timik kistler nadirdir ve boyutları küçük ikençoğu asemptomatik olduğundan genellikle göğüsradyografilerinde şüphelenilmeyen kitleler olarak tesadüfentespit edilirler. Bu yazıda mediastenin ana damarlarınabitişik dev bir timik kistik lezyona ilişkin nadir bir olgusunuldu. Mediastinal kistik bir kitle ile başvuran hastadakronik solunumsal ve kardiyak semptomlar gelişti, ardındanmediastinal gölgenin genişlediği göğüs radyografilerindeteyit edildi. Timik kistler ölümcül olabilen bası yapanmediastinal kitleleri olan hastalarda gelişebilen timikanormallikler listesine eklenmelidir.
Thymic cysts are rare, and because most are asymptomaticwhen small in size, they are usually detected incidentallyas unsuspected masses on chest radiographs. In this article,we report a rare case of a huge thymic cystic lesion abuttingthe major vessels of the mediastinum. Chronic respiratoryand cardiac symptoms developed in a patient who presentedwith a mediastinal cystic mass after which widening of themediastinal shadow was confirmed on chest radiographs.Thymic cysts should be added to the list of thymicabnormalities that may occur in patients with compressivemediastinal masses, which may be life threatening. ">

Huge mediastinal cystic lesion: A case report

Timik kistler nadirdir ve boyutları küçük ikençoğu asemptomatik olduğundan genellikle göğüsradyografilerinde şüphelenilmeyen kitleler olarak tesadüfentespit edilirler. Bu yazıda mediastenin ana damarlarınabitişik dev bir timik kistik lezyona ilişkin nadir bir olgusunuldu. Mediastinal kistik bir kitle ile başvuran hastadakronik solunumsal ve kardiyak semptomlar gelişti, ardındanmediastinal gölgenin genişlediği göğüs radyografilerindeteyit edildi. Timik kistler ölümcül olabilen bası yapanmediastinal kitleleri olan hastalarda gelişebilen timikanormallikler listesine eklenmelidir.

Devme diastinal kistik lezyon: Olgu sunumu

Thymic cysts are rare, and because most are asymptomaticwhen small in size, they are usually detected incidentallyas unsuspected masses on chest radiographs. In this article,we report a rare case of a huge thymic cystic lesion abuttingthe major vessels of the mediastinum. Chronic respiratoryand cardiac symptoms developed in a patient who presentedwith a mediastinal cystic mass after which widening of themediastinal shadow was confirmed on chest radiographs.Thymic cysts should be added to the list of thymicabnormalities that may occur in patients with compressivemediastinal masses, which may be life threatening.

___

  • 1. Strollo DC, Rosado de Christenson ML, Jett JR. Primary mediastinal tumors. Part 1: tumors of the anterior mediastinum. Chest 1997;112:511-22.
  • 2. Esme H, Eren S, Sezer M, Solak O. Primary mediastinal cysts: clinical evaluation and surgical results of 32 cases. Tex Heart Inst J 2011;38:371-4.
  • 3. Takeda S, Miyoshi S, Minami M, Ohta M, Masaoka A, Matsuda H. Clinical spectrum of mediastinal cysts. Chest 2003;124:125-32.
  • 4. Moore KL, Persaud TV. The pharyngeal apparatus. In: Moore KL, Persaud TVN, editors. The developing human: Clinically oriented embryology. 7th ed. Philadelphia: Saunders; 2003. p. 202-40.
  • 5. Krongrad E, Gunnlaugsson GH, Feldt RH, McGoon DC. Mediastinal masses following corrective surgery for congenital heart disease. Mayo Clin Proc 1970;45:748-54.
  • 6. Sltzer RA, Mills DS, Baddock SS, Felson B. Mediastinal thymic cyst. Dis Chest 1968;53:186-96.
  • 7. Indeglia RA, Shea MA, Grage TB. Congenital cysts of the thymus gland. Arch Surg 1967;94:149-52.
  • 8. Speer FD. Thymic cyst: Report of a thymus presenting cysts of three types. N Y Med Coll Flower Hosp Bull 1938;1:142-50.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: 4
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Santral alveoler hipoventilasyonlu hastada diyafragma pil uyarı sistemi: Olgu sunumu ve Türkiye'de ilk deneyim

Aydın ŞANLI, Sevgi ÖZALEVLİ, Oya İTİL, Yılmaz BÜLBÜL, İhsan ŞENGÜN

Spontaneous rupture of an isolated splenic artery aneurysm: An unusual cause of an acute abdomen

Mustafa MENTEŞ, Fikret TANIRGAN, Deniz TİHAN

Semptomatik iki taraflı ciddi karotis arter ve koroner arter hastalığının tedavisi

Nevra GÜLHAN, Levent MAVİOĞLU, Çağatay ERTAN, Ufuk MUNGAN, Aylin MAVİOĞLU, Mehmet Ali ÖZATİK

A left atrial calcified amorphous tumor

Oruç Alper ONK, Hüsnü DEĞİRMENCİ, Didem ONK, İlyas SAYAR, Vedat ERENTUĞ, Mehmet AKSÜT

Tüp torakostomiye bağlı eş zamanlı gelişen karaciğer, kalp ve damar yaralanması

Aslı Gül AKGÜL, Sadan YAVUZ, Ersan ÖZBUDAK, Ali AYDIN, Salih TOPCU

Nadir disfaji nedeni olarak servikal vertebral osteofit: Üç olgu sunumu

Tülin YETİM DURGUN, Nilgün ÜSTÜN, Ayşen ŞENGÜL TASLAK, Yasemin KARABACAK BİLGİN, Hanifi BAYAROĞULARI

The risk factors associated with postoperative mediastinitis in cardiacsurgery: A systematic review and meta-analysis

Selen ÖZTÜRK, İbrahim ÖZTÜRK, Seher İLHAN

Vasorelaxant effects of dobutamine and levosimendan on rat aorta rings

Recep Oktay PEKER, Soner DÖNMEZ, Osman GÖKALP, Emre DOĞAN, Ali Ümit YENER

Torakoskopik lobektominin gün geçtikçe artan önemi ve deneyimlerin paylaşılması

Alper GÖZÜBÜYÜK, Hakan IŞIK, Okan KARATAŞ, Kuthan KAVAKLI

Asemptomatik hastada izole persistan sol superior vena kava ile birlikte sağ superior vena kava yokluğu

ALİ Rıza AKYÜZ, Selim KUL, İsmail GÜRBAK

Academic Researches Index - FooterLogo