Kırk bir yaşındaki erkek hasta yüksek enerjili trafik kazası sonrasında kliniğimize getirildi. Radyolojik değerlendirmede evre 2 dalak laserasyonu, çoklu kemik kırığı ve periaortik hematomun eşlik ettiği tip B aort diseksiyonu görüldü. Lokal anestezi ile subklaviyen arterin distaline torasik endovasküler aort onarımı uygulandı. Torasik aort lezyonlarının endovasküler onarımı düşük perioperatif mortalite ve morbidite oranlarıyla gerçekleştirilebilmektedir. Çok sayıda ölümcül yaralanmaların mevcut olması durumunda, aortun onarımı için hastanın hemodinamik olarak stabilize edilmesi gerekir.
A 41-year-old male patient was admitted to our clinic after a high impact motor vehicle accident. Radiological evaluation revealed grade 2 splenic laceration, multiple fractures and type B aortic dissection with periaortic hematoma. Thoracic endovascular aortic repair was performed to distal subclavian artery with local anesthesia. Endovascular repair of thoracic aortic lesions can be accomplished with low perioperative mortality and morbidity rates. In case of multiple life threatening injuries, the patient should be stabilized hemodynamically for repair of aorta. "> [PDF] Delayed endovascular repair of a traumatic aortic dissection | [PDF] Travmatik aort diseksiyonunda geç endovasküler onarım Kırk bir yaşındaki erkek hasta yüksek enerjili trafik kazası sonrasında kliniğimize getirildi. Radyolojik değerlendirmede evre 2 dalak laserasyonu, çoklu kemik kırığı ve periaortik hematomun eşlik ettiği tip B aort diseksiyonu görüldü. Lokal anestezi ile subklaviyen arterin distaline torasik endovasküler aort onarımı uygulandı. Torasik aort lezyonlarının endovasküler onarımı düşük perioperatif mortalite ve morbidite oranlarıyla gerçekleştirilebilmektedir. Çok sayıda ölümcül yaralanmaların mevcut olması durumunda, aortun onarımı için hastanın hemodinamik olarak stabilize edilmesi gerekir. "> Kırk bir yaşındaki erkek hasta yüksek enerjili trafik kazası sonrasında kliniğimize getirildi. Radyolojik değerlendirmede evre 2 dalak laserasyonu, çoklu kemik kırığı ve periaortik hematomun eşlik ettiği tip B aort diseksiyonu görüldü. Lokal anestezi ile subklaviyen arterin distaline torasik endovasküler aort onarımı uygulandı. Torasik aort lezyonlarının endovasküler onarımı düşük perioperatif mortalite ve morbidite oranlarıyla gerçekleştirilebilmektedir. Çok sayıda ölümcül yaralanmaların mevcut olması durumunda, aortun onarımı için hastanın hemodinamik olarak stabilize edilmesi gerekir.
A 41-year-old male patient was admitted to our clinic after a high impact motor vehicle accident. Radiological evaluation revealed grade 2 splenic laceration, multiple fractures and type B aortic dissection with periaortic hematoma. Thoracic endovascular aortic repair was performed to distal subclavian artery with local anesthesia. Endovascular repair of thoracic aortic lesions can be accomplished with low perioperative mortality and morbidity rates. In case of multiple life threatening injuries, the patient should be stabilized hemodynamically for repair of aorta. ">

Delayed endovascular repair of a traumatic aortic dissection

Kırk bir yaşındaki erkek hasta yüksek enerjili trafik kazası sonrasında kliniğimize getirildi. Radyolojik değerlendirmede evre 2 dalak laserasyonu, çoklu kemik kırığı ve periaortik hematomun eşlik ettiği tip B aort diseksiyonu görüldü. Lokal anestezi ile subklaviyen arterin distaline torasik endovasküler aort onarımı uygulandı. Torasik aort lezyonlarının endovasküler onarımı düşük perioperatif mortalite ve morbidite oranlarıyla gerçekleştirilebilmektedir. Çok sayıda ölümcül yaralanmaların mevcut olması durumunda, aortun onarımı için hastanın hemodinamik olarak stabilize edilmesi gerekir.

Travmatik aort diseksiyonunda geç endovasküler onarım

A 41-year-old male patient was admitted to our clinic after a high impact motor vehicle accident. Radiological evaluation revealed grade 2 splenic laceration, multiple fractures and type B aortic dissection with periaortic hematoma. Thoracic endovascular aortic repair was performed to distal subclavian artery with local anesthesia. Endovascular repair of thoracic aortic lesions can be accomplished with low perioperative mortality and morbidity rates. In case of multiple life threatening injuries, the patient should be stabilized hemodynamically for repair of aorta.

___

Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Özofagus leiomyomunun torakoskopik enükleasyonu

İrfan YALÇINKAYA, Cemal Asım KUTLU, Pınar VARER

Resection of synchronous ipsilateral giant bullae and bronchial carcinoid tumor

Korkut BOSTANCI, Mustafa YÜKSEL, Hasan F. BATİREL, Adnan ISSAKA, Bedrettin YILDIZELİ

Endobronşiyal migrasyon gösteren mermi çekirdeğine bağlı bronşektatik akciğer apsesi

Bülent Mustafa YENİGÜN, Murat ŞAHİN, Adem GÜNGÖR, Ali Abbas YILMAZ, Serkan ENÖN

İzole iliyak arter anevrizmaları: Cerrahi yöntem ile endovasküler girişimlerin karşılaştırılması

Ali Ahmet ARIKAN, Şadan YAVUZ, Ersan ÖZBUDAK, Sevtap GÜMÜŞTAŞ, Ercüment ÇİFTÇİ, Turan BERKİ, Muhip KANKO

Rupture of isolated inferior thyroid artery aneurysm leading to life-threatening hemothorax

Adnan YALÇINKAYA, Aysel TÜRKVATAN, Gökhan LAFÇI, Ersin KADİROĞULLARI, Sinan Sabit KOCABEYOĞLU, Mehmet Ali ÖZATİK

A successfully closed postpneumonectomy fistula with an hourglass-shaped stent: one year follow-up

Çağatay TEZEL, Cemal Asım KUTLU, Oral AKIN

Sol ventriküle bası yapan sol atriyal apendiks dev anevrizması ve trombüsü

Tünay KURTOĞLU, Ufuk ERYILMAZ, Çağdaş AKGÜLLÜ, Berent DİŞÇİGİL, Tarkan TEKTEN

Concomitant occurrence of tracheal bronchus, pulmonary sequestration and azygos lobe

Sulhattin ARSLAN, Vedat SABANCIOĞULLARI, İbrahim AKKURT

Sağ ventrikül çıkım yolu rekonstrüksiyonunda femoral ven homogreft kullanımı

Mustafa KÜRKLÜOĞLU

Abdominal aort anevrizmalarında endovasküler stent greft uygulamaları: Orta ve uzun dönem sonuçlar

Şadan YAVUZ, Ersan ÖZBUDAK, Muip KANKO, Sevtap GÜMÜŞTAŞ, Ercüment ÇİFTÇİ, Turan BERKİ

Academic Researches Index - FooterLogo