Bu yazıda Müller kisti olarak adlandırılan, nadir görülenve yeni sınıflandırılmış bir mediastinal kist sunuldu.Elli bir yaşında kadın hasta yutma güçlüğü yakınmasıile kliniğimize başvurdu. Göğüs bilgisayarlı tomografitaraması 2.7 santimetre çapında bir arka mediastinal kistiklezyon gösterdi. Hastaya sağ torakotomi uygulandı.
In this article, we report a rarely seen and newly categorizedmediastinal cyst called Mullerian cyst. A 51-year-old femalepatient was admitted to our clinic with the complaint ofdysphagia. The chest computed tomography scan revealeda posterior mediastinal cystic lesion with a diameter of 2.7centimeters. The patient underwent right thoracotomy. "> [PDF] An unusual cyst of posterior mediastinum: Mullerian cyst | [PDF] Arka mediastenin ender rastlanan bir kisti: Müller kisti Bu yazıda Müller kisti olarak adlandırılan, nadir görülenve yeni sınıflandırılmış bir mediastinal kist sunuldu.Elli bir yaşında kadın hasta yutma güçlüğü yakınmasıile kliniğimize başvurdu. Göğüs bilgisayarlı tomografitaraması 2.7 santimetre çapında bir arka mediastinal kistiklezyon gösterdi. Hastaya sağ torakotomi uygulandı. "> Bu yazıda Müller kisti olarak adlandırılan, nadir görülenve yeni sınıflandırılmış bir mediastinal kist sunuldu.Elli bir yaşında kadın hasta yutma güçlüğü yakınmasıile kliniğimize başvurdu. Göğüs bilgisayarlı tomografitaraması 2.7 santimetre çapında bir arka mediastinal kistiklezyon gösterdi. Hastaya sağ torakotomi uygulandı.
In this article, we report a rarely seen and newly categorizedmediastinal cyst called Mullerian cyst. A 51-year-old femalepatient was admitted to our clinic with the complaint ofdysphagia. The chest computed tomography scan revealeda posterior mediastinal cystic lesion with a diameter of 2.7centimeters. The patient underwent right thoracotomy. ">

An unusual cyst of posterior mediastinum: Mullerian cyst

Bu yazıda Müller kisti olarak adlandırılan, nadir görülenve yeni sınıflandırılmış bir mediastinal kist sunuldu.Elli bir yaşında kadın hasta yutma güçlüğü yakınmasıile kliniğimize başvurdu. Göğüs bilgisayarlı tomografitaraması 2.7 santimetre çapında bir arka mediastinal kistiklezyon gösterdi. Hastaya sağ torakotomi uygulandı.

Arka mediastenin ender rastlanan bir kisti: Müller kisti

In this article, we report a rarely seen and newly categorizedmediastinal cyst called Mullerian cyst. A 51-year-old femalepatient was admitted to our clinic with the complaint ofdysphagia. The chest computed tomography scan revealeda posterior mediastinal cystic lesion with a diameter of 2.7centimeters. The patient underwent right thoracotomy.

___

  • 1. Takeda S, Miyoshi S, Minami M, Ohta M, Masaoka A, Matsuda H. Clinical spectrum of mediastinal cysts. Chest 2003;124:125-32.
  • 2. Hattori H. High prevalence of estrogen and progesterone receptor expression in mediastinal cysts situated in the posterior mediastinum.Chest 2005;128:3388-90.
  • 3. Hattori H. Ciliated cyst of probable mullerian origin arising in the posterior mediastinum. Virchows Arch 2005;446:82-4.
  • 4. Ribet ME, Copin MC, Gosselin B. Bronchogenic cysts of the mediastinum. J Thorac Cardiovasc Surg 1995;109:1003-10.
  • 5. Coppens L, Bonnet P, Andrianne R, de Leval J. Adult müllerian duct or utricle cyst: clinical significance and therapeutic management of 65 cases. J Urol 2002;167:1740-4.
  • 6. Kobayashi S, Inoue T, Karube Y, Hayama M, Oyaizu T, Honma K, et al. A case of Mullerian cyst arising in posterior mediastinum. Ann Thorac Cardiovasc Surg 2012;18:39-41.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Akciğer rezeksiyonu sonrası sekresyon retansiyonu ve atelektazi tedavisinde Seldinger yöntemi ile krikotiroidotomi uygulanması

Hüseyin MELEK, Ahmet Sami BAYRAM, Mehmet Muharrem EROL, Gamze ÇETİNKAYA, Fatma Nur KAYA

Giant aneurysm of an arteriovenous fistula which complicated with thrombosis

Rezan AKSOY, Cevdet Uğur KOÇOĞULLARI, Hakan PARLAR, Atike KUNT TEKELİ, Çağrı DÜZYOL

Gebelikte doğuştan diyafragma hernisine bağlı özofagus ve mide perforasyonu

Mehmet Salih AYDIN, Ahmet ŞEKER, İrfan ESER, Abdullah ÖZGÖNÜL, Şamil GÜNAY, Hasan Hüsnü YÜCE, Funda YALÇIN, Zafer Hasan Ali SAK

Prognostic factors in metastasectomy of lung metastases from colorectal cancer

Murat ÖZKAN, Bülent Mustafa YENİGÜN, Ayten CANGIR KAYI, Cabir YÜKSEL, Serkan ENÖN, Hakan KUTLAY

Varfarin kullanan hastada travma olmaksızın gelişen alt ekstremite kas hematomu ve VKORC1, CYP2C9 gen polimorfizmi ile ilişkisi

Nihan EREN KAHYA, Sadık Volkan EMREN, Hale BÜlBÜL, Sadettin USLU, Serhan ÖZYILDIRIM

Dev mediastinal kitlenin koil embolizasyonu sonrası tam rezeksiyonu: Olgu sunumu

Tamer OKAY, Sinan ŞAHİN, Ufuk ÇİLOĞLU, Sabri DAĞSALI, Ekin İLKELİ, Şebnem ALİBEYOĞLU

Effects of hyperbaric oxygen treatment on cartilage regeneration:an experimental study

Burçin ÇELİK, Mehmet KEFELİ, Ömer Serdar BEKDEMİR, Hale ÇELİK KEFELİ, Evin GÜLEN KOÇ

Hipoplastik sol kalp sendromu tanısı ile hibrid palyasyon sonrası genişletilmiş evre II Norwood ameliyatı yapılan olgu: Ülkemizdeki ilk deneyim

Alper GÜZELTAŞ, Sertaç HAYDİN, Selen ONAN, Erkut ÖZTÜRK, Ender ÖDEMİŞ

Süreyyapaşa'da bir göğüs ve kalp ve damar cerrahisi uzmanı: Siyami Ersek

Tunç LAÇİN, İrfan YALÇINKAYA, Talha DOĞRUYOL, Levent ALPAY, Volkan BAYSUNGUR

Do patients with mechanical heart valves have the appropriate knowledge regarding warfarin therapy and can they adhere to the correct dosage?

Aliye ALCAN OKGUN, Kevser KARACABAY, Fatma KORKMAZ DEMİR

Academic Researches Index - FooterLogo