Kardiyak kist hidatik, oldukça nadir görülen bir hastalıktır. Kardiyak kist hidatikler genellikle asemptomatik olmakla birlikte, kistin yerleşimine ve boyutuna bağlı olarak atriyoventriküler blok, senkop, perikardit, kalp kapak orifislerinde daralma ve ani ölüm gibi ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Erken tanı ve tedavi son derece önemlidir. Bu yazıda, ilk başvuru nedeni senkop olan ve interventrikül septum yerleşimli kist hidatik olgusu sunuldu.
Cardiac hydatid cyst is a rather rare disease. Although cardiac hydatid cysts are usually asymptomatic, serious complications such as atrioventricular block, syncope, pericarditis, stenosis in cardiac valve orifices, and sudden death may develop due to the localization and size of the cyst. Early diagnosis and treatment are of utmost importance. In this report, we present a case of interventricular septum localized hydatid cyst presenting with syncope as referral symptom. "> [PDF] A case of cardiac hydatid cyst located in the interventricular septum | [PDF] İnterventriküler septum yerleşimli kardiyak kist hidatik olgusu Kardiyak kist hidatik, oldukça nadir görülen bir hastalıktır. Kardiyak kist hidatikler genellikle asemptomatik olmakla birlikte, kistin yerleşimine ve boyutuna bağlı olarak atriyoventriküler blok, senkop, perikardit, kalp kapak orifislerinde daralma ve ani ölüm gibi ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Erken tanı ve tedavi son derece önemlidir. Bu yazıda, ilk başvuru nedeni senkop olan ve interventrikül septum yerleşimli kist hidatik olgusu sunuldu. "> Kardiyak kist hidatik, oldukça nadir görülen bir hastalıktır. Kardiyak kist hidatikler genellikle asemptomatik olmakla birlikte, kistin yerleşimine ve boyutuna bağlı olarak atriyoventriküler blok, senkop, perikardit, kalp kapak orifislerinde daralma ve ani ölüm gibi ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Erken tanı ve tedavi son derece önemlidir. Bu yazıda, ilk başvuru nedeni senkop olan ve interventrikül septum yerleşimli kist hidatik olgusu sunuldu.
Cardiac hydatid cyst is a rather rare disease. Although cardiac hydatid cysts are usually asymptomatic, serious complications such as atrioventricular block, syncope, pericarditis, stenosis in cardiac valve orifices, and sudden death may develop due to the localization and size of the cyst. Early diagnosis and treatment are of utmost importance. In this report, we present a case of interventricular septum localized hydatid cyst presenting with syncope as referral symptom. ">

A case of cardiac hydatid cyst located in the interventricular septum

Kardiyak kist hidatik, oldukça nadir görülen bir hastalıktır. Kardiyak kist hidatikler genellikle asemptomatik olmakla birlikte, kistin yerleşimine ve boyutuna bağlı olarak atriyoventriküler blok, senkop, perikardit, kalp kapak orifislerinde daralma ve ani ölüm gibi ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Erken tanı ve tedavi son derece önemlidir. Bu yazıda, ilk başvuru nedeni senkop olan ve interventrikül septum yerleşimli kist hidatik olgusu sunuldu.

İnterventriküler septum yerleşimli kardiyak kist hidatik olgusu

Cardiac hydatid cyst is a rather rare disease. Although cardiac hydatid cysts are usually asymptomatic, serious complications such as atrioventricular block, syncope, pericarditis, stenosis in cardiac valve orifices, and sudden death may develop due to the localization and size of the cyst. Early diagnosis and treatment are of utmost importance. In this report, we present a case of interventricular septum localized hydatid cyst presenting with syncope as referral symptom.

___

  • 1) Sakarya ME, Irmak H, Etlik O, Evirgen O, Temizöz O, Sakarya N. MR findings in pericardial hydatid cyst. Tohoku J Exp Med 2003;199:181-5.
  • 2) Franchi C, Di Vico B, Teggi A. Long-term evaluation of patients with h ydatidosis treated with benzimidazole carbamates. Clin Infect Dis 1999;29:304-9.
  • 3) Murphy TE, Kean BH, Venturini A, Lillehei CW. Echinococcus cyst of the left ventricle. Report of a case with review of the pertinent literature. J Thorac Cardiovasc Surg 1971;61:443-50.
  • 4) Eren EE, Aykut S, Kayihan A, Aydogan H, Dagsali S. Echinococcal cyst of the interventricular septum with right ventricular protrusion. Tex Heart Inst J 1989;16:292-5.
  • 5) Kabbani SS, Jokhadar M, Sundouk A, Nabhani F, Baba B, Shafik AI. Surgical management of cardiac echinococcosis. Report of four cases. J Cardiovasc Surg (Torino) 1992;33:505-10.
  • 6) Elangovan S, Harshavardan K, Meenakshi K, Swaminathan TS, Murthy P. Left ventricular hydatid cyst with myocardial infarction in a patient with severe rheumatic mitral stenosis. Indian Heart J 2004;56:664-7.
  • 7) Bashour TT, Alali AR, Mason DT, Saalouke M. Echinococcosis of the heart: clinical and echocardiographic features in 19 patients. Am Heart J 1996;132:1028-30.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Diz altı baypas yapılan hastalarda ortalama trombosit hacminin sağkalım üzerindeki etkileri

Berk ARAPİ, Caner ARSLAN, Berra Zümrüt TAN, Hayriye VEHİD ERTEM, Kamil Hasan TÜZÜN, Safa GÖDE, Kazım BEŞİRLİ

Kardiyak cerrahi yapılan hastaların ameliyat öncesi verilen aydınlatılmış onam hakkındaki görüş ve önerilerinin belirlenmesi

Ayla YAVA, Aysel ERTEM, Ufuk DEMİRKILIÇ

A successful treatment with carotid arterial stenting for symptomatic severe internal carotid artery stenosis with ipsilateral persistent primitive hypoglossal artery and aplasia of the A1 segment of anterior cerebral artery: a case report

Oğuz YILMAZ, Serdar SOLAK, Furuzan NUMAN, Murat CANTAŞDEMİR, Fatih GÜLŞEN, Bingür SÖNMEZ

Kalp nakli alıcılarında allogreft vaskülopatinin bilgisayarlı tomografi koroner anjiyografi ile değerlendirilmesi

Şeref Alp KÜÇÜKER, Kemal ARDA, Mehmet Ali ÖZATİK, Erol ŞENER, Aslıhan KÜÇÜKER

Sağ ventrikül çıkım yolu rekonstrüksiyonunda femoral ven homogreft kullanımı (Yazarın Yanıtı)

Numan Ali AYDEMİR, Buğra HARMANDAR, Ali Rıza KARACI

Redo subfasyal endoskopik perforan ven cerrahisi: Gerektiğinde yapılmalı mı?

Mustafa KARAÇELİK, Cengiz ÖZBEK, Namık Selim ÖZENÇ, Cengiz SERT, Hakan KÖKSAL

Rupture of isolated inferior thyroid artery aneurysm leading to life-threatening hemothorax

Adnan YALÇINKAYA, Aysel TÜRKVATAN, Gökhan LAFÇI, Ersin KADİROĞULLARI, Sinan Sabit KOCABEYOĞLU, Mehmet Ali ÖZATİK

Transjugular removal of an intravascular catheter fragment using a snare loop catheter

Celal AKDENİZ, Neslihan aMELİKOĞLU, Meki BİLİCİ, Alper GÜZELTAŞ, Ender ÖDEMİŞ

N-asetilsisteinin koroner arter baypas greft cerrahisi sonrası nörokognitif fonksiyonlara etkisi

Nihan YAPICI, Zuhal AYKAÇ, Cihan ÜNLÜ, Canan ÜNLÜ, Filiz COŞKUN İZGİ, Türkan KUDİSOĞLU

A rare complication of patent ductus arteriosus coil occlusion involving a foreign body migrating rapidly from the femoral vein to the right ventricle

Bilgehan ERKUT, Derih AY, Süreyya TALAY

Academic Researches Index - FooterLogo