Mühendislik Eğitiminde Uzaktan Eğitimin Kullanılması

Son yıllarda internet teknolojilerinin yaygınlaşması eğitim alanında ve eğitimin bir parçası olarak mühendislik eğitiminde de bir takım değişimlere yol açmaktadır. Uzaktan eğitimin her geçen gün daha da önem kazandığı günümüzde mühendislik eğitiminin vazgeçilmez unsurları olan laboratuvarların da uzaktan erişebilir olmasının uygulamalı bilim dallarına önemli katkılar sağlayabileceği düşünülmektedir. On-line laboratuvar olarak da adlandırılan bu laboratuvarlarla öğrenciler mekan ve zaman problemi olmadan uygulama yapabilme imkanına sahip olacaktır. Bu çalışmada dünyada uzaktan eğitimin önemi ve mühendislik uygulamalarındaki yeri hakkında örnekler verilerek uzaktan eğitimin mühendislik eğitiminde geleceği ile ilgili bir bakış sunulmak istenmiştir

Engineering Education Using of Distance Education

İn recent years, the spread of internet technologies have leads to some changes on education area and engineering education. Distance education is gaining more and more importance every day. It be accessed remotely of the Laboratories which are an indispensable element of engineering education has been thought provide a significant contribution to practical branch of since. This laboratories Which are called on-line laboratory , the students will have the opportunity to make the application without the problems of the time and space. In this study, both about distance education importance and applications in engineering to be given examples, and about future of distance education to be given information

___

  • Aşkar, P. Uzaktan Eğitimde Temel Yaklaşımlar ve Uzaktan Eğitimde Öğrenci (Katılımcı)Olmak. (Editör: Ali Tahran). Uzaktan Eğitim Teknolojileri ve TCMB’de teknoloji destekli bilgisayar eğitimi konferansı, 31 Ekim 2001. Ankara: TCMB. 3-40.
  • Özkul, A.E., E-öğrenme ve mühendislik eğitimi, Anadolu Üniversitesi.
  • (http://redrovergoestomars.org/drive.html)
  • Özgür Özçelik, İ.Serkan Mısır, Türkay Baran, Serap Kahraman İnşaat Mühendisliği Eğitimi Sempozyumu Antalya Gerçek Zamanlı Uzaktan Erişimli Sarsma Tablası Laboratuvarı.
  • Colwell, C., Scanlon, E., and Cooper, M. 2002. Using Remote Laboratories to Extend Access to Science and Engi-neering, Computers & education, 38, 65-76.