Etkili Bir Halkla İlişkiler Lisans Eğitimi için Halkla İlişkiler Alanında Ortaya Çıkan Değişimlerin Eğitime Aktarılması

Etkili bir halkla ilişkiler eğitimi için dünyada ortaya çıkan değişimlerin takip edilmesi, bunların halkla ilişkiler alanına olan etkileri üzerinde düşünülmesi ve bu değişimlerin halkla ilişkiler eğitimine aktarılması gerekmektedir. Bu çalışmada dünyada yapılan araştırma sonuçlarından hareketle etkili bir halkla ilişkiler lisans eğitimi için, halkla ilişkilerde ortaya çıkan değişimlerin lisans eğitim çıktılarına, eğitim müfredatına, pedagojiye ve değerlendirme süreçlerine yansıtılması gereği üzerinde durularak, günümüzde etkili bir halkla ilişkiler lisans eğitimi üzerine öneriler sunulacaktır.

Adopting New Trends in Public Relations Field into the Education for an Effective Undergraduate Public Relations Education

For an effective public relations education, new trends should be closely followed, their effects on the profession should be examined throughly then be included in the curriculum. Based on the global researches, this study will present suggestions for an effective public relations undergraduate education today by focusing on the necessity of reflecting the new trends in public relations to undergraduate education outputs, curriculum, pedagogy and evaluation processes.