MEY ENSTRÜMANININ YAPISAL VE TEKNİK ÖZELLİKLERİNE İLİŞKİN UZMAN GÖRÜŞLERİ

Bu araştırma, Mey enstrümanın yapısal ve teknik özelliklerini ortaya çıkarmak ve çalgının standardizasyonu için yapılacak çalışmalara bir bakış açısı sunmak amacıyla yapılmıştır. Bu araştırma, Mey enstrümanın özellikleriyle ilgili çalgı yapım ustalarından edinilecek bilgiler ve teknik özelliklerini ortaya çıkarması nedeniyle önemli görülmektedir. Araştırma verileri belgesel tarama ve görüşme yoluyla toplanacaktır. Bu araştırma nitel araştırma yöntem ve teknikleri kullanılarak yapılandırılmıştır. İstanbul’da bulunan Ali Rıza Acar, Özgür Altun, Celal Ağaç Mey yapım ustaları araştırmanın çalışma grubunu oluşturmaktadır.

EXPERTISE VIEWS OF THE STRUCTURAL AND TECHNICAL CHARACTERISTICS OF THE MEY INSTRUMENT

This research was carried out in order to reveal the structural and technical features of Mey instrument and to give a perspective to the studies to be performed for standardization of the instrument. This research is considered important because it reveals the information and technical characteristics of instrument making masters. The study data will be collected with literature review and interview methods.This research is structured using qualitative research methods and techniques. The working group is consisted of Mey manufacturing craftsmen; Ali Rıza Acar, Özgür Altun and Celal Ağaç who are living in Istanbul.

___

  • Referans 1 Ata, S. (2002, 4 Nisan). Mey Gövde Ve Kamış Yapımı. Folklor/Edebiyat, 32. 20.01.2017 tarihinde http://mey.gen.tr/Mey/docs/folkloredebiyat_2002-4.pdf adresinden alınmıştır.
  • Referans 2 Gazmihal, M. (2001). Türk nefesli çalgıları (2. Basım). Ankara: Kültür Bakanlığı Yayınları
  • Referans 3 Kalın, C. (2012). Mey metodu (1. Basım). İstanbul: Tij yayıncılık
  • Referans 4 Celal AĞAÇ ile 05.02.2017 tarihinde yapılan kişisel görüşme.
  • Referans 5 Özgür ALTUN ile 19.02.2017 tarihinde yapılan kişisel görüşme.
  • Referans 6 Ali Rıza ACAR ile 26.02.2017 tarihinde yapılan kişisel görüşme.