Betonarme Binalarda Deprem Derz Mesafesinin İncelenmesi

Dünyamızda ve ülkemizde artan nüfus nedeni ile yeni yaşam alanları üretmeye ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle nüfusun devasa rakamlara ulaştığı şehirlerde yeni yapılar için çok fazla boş arsa kalmadığından yapılar yan yana veya bitişik nizam olarak inşa edilmektedir. Ancak yapıların birbirlerine çok yakın inşa edilmesinin tehlikeli yanları bulunmaktadır. Bitişik nizam yapıların yetersiz derz mesafelerinde deprem etkisi ile birbirlerine zarar verebilme durumu bu çalışmada incelenmiştir. Bitişik nizam yapılarda çekiçleme etkisini ortadan kaldırmak için derz mesafelerindeki değişimin binalarda ki yerdeğiştirme de dikkate alınarak bu çalışmada sunulmaktadır. Çalışmada dört ve altı katlı olmak üzere SAP2000 programı ile modellenen, iki tane betonarme bina için nümerik analizler lineer olarak yapılmıştır.  Bu çalışmada Izmit depremi ivme verileri kullanılmıştır. Derz mesafelerine göre yapıların deprem altında salınımları irdelenerek zamanla meydana gelen yerdeğiştirmeler elde edilmiştir. Bu yerdeğiştirme sonuçları dikkate alınarak betonarme binalar için bırakılması gereken derz mesafeleri üzerine Türkiye Deprem Yönetmeliği de (TDY2007) dikkate alınarak önerilerde bulunulmaktadır.

Investigation of Earthquake Joint Pavement in Reinforced Concrete Buildings

Human being needs new living space because of increasing human population in our Country and alsoWorld. There are a lot of attached buildings, Especially, in big cities having huge population because ofland shortage. But, if buildings are constructed very closely each other, this cause many hazardouseffects. In this study, the damage effect of the attached buildings is examined because of the lack ofconstruction joint under ground motion effects. We present the effect of the distance between theattached buildings because avoid from hammering and pounding effects considering structuraldeformations. Numerical linear analyses are carried out for two reinforced concrete (RC) buildings withfour and six storeys by SAP2000 program. In the scope of this study, we used 1999 Izmit earthquakeaccelerograms. The horizontal deformations are obtained considering construction joint between twobuildings under earthquake. According to this study, the size of construction joint is tried to determineconsidering Specification for Buildings to be Built in Seismic Zones \cite{TDY2007} with obtained deformations.

___

  • TDY2007. Deprem bölgelerinde yapılacak binalar hakkında yönetmelik, 2007.
  • URL-1. Betonarme 1756-2014, 2018. URL http://mmf2.ogu.edu.tr/atopcu/index_dosyalar/Tarih/ BeTarihi.pdf.
  • URL-2. Kapalı Çıkmalar ve proje hataları, 2018. URL https://megainsaatvemimarlik.wordpress.com/ category/01-insaat-muhendisligi/depremde-binalarin-hasar-gorme-nedenleri/.
  • URL-3. Bedirhan yapı, 2018. URL http://www.bedirhaniyapi.com/depremhasar.aspx.
  • PEER. Pacificearthquakeengineeringresearchcentre„2015. URL http://peer.berkeley.edu/peer_ground_ motion_database.