KÂRPAYI VERİMİ ÜZERİNE BİR LİTERATÜR TARAMASI

Halka açık işletmelerin belirledikleri kâr payı politikaları yatırımcı üzerinde oldukça etkilidir. Yatırımcılar alma ya da satma kararlarını verirken bu beklenti onlara yol gösterebilir. Bu çalışmada kârpayı verimi kavramı ele alınarak işletmelerin kar payı dağıtım politikalarının, hisse senedi getirileri üzerindeki etkileri teorik olarak değerlendirilmeye çalışılmıştır. Bu konuda yerli ve yabancı literatürde yapılan çalışmalar ve çalışmaların sonuçları tarihi bir sıralama ile özetlenmiştir.

A LITERATURE REVIEW ON THE SUBJECT OF DIVIDEND YIELD

Dividend policies of publicly held companies have significant influence on the investor. This expectation may guide them when they make buying and selling the decisions. This study deals with the notion of dividend yield and seeks to conceptualy appreciate impact of dividend policies on stock return. The literature regarding the topic has been reviewed and listed in historical order.

___

  • SEVİL, Güven, ŞEN, Mehmet, (2001) “Aktif Portföy Yönetim Stratejisi Çerçevesinde Kâr Payı Verimi Temeline Göre Oluşturulan Portföylerin Performansının Belirlenmesinde İnformation Oranının Kullanımı:1990-1998 İMKB Uygulaması” İktisat İşletme ve Finans Dergisi.
  • ŞEN, Mehmet, (1999) “Kâr Payı Verimlerinin Hisse Senedi Performans Seviyesine Etkisinin Portföy Yaklaşımı Açısından Analizi”, Yayınlanmamış Doktora Tezi, Eskişehir.