İNTERNETE DAYALı HALKLA İLİşKİLER EGİTİMİ

Son yıllarda Halkla İlişkiler alanı giderek daha fazla önem kazanmıştır ve bu alanda uzman kişilerin varlığına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu alanda çalışan kişiler, işlerini bırakmadan, belli bir sınıf ortamına bağlı kalmadan eğitimlerini sürdürmek istemektedir. Internetin yaygın olarak kullanılmaya başlamasıyla, pek kişi için uzaktan öğretim cazip hale gelmiştir. Dünyada da iletişim ve Halkla İlişkiler alanında çeşitli uzaktan öğretim programları sunan üniversitelerin sayısı artmaktadır. Çalışmada, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi bünyesinde internete dayalı Halkla İlişkiler yüksek lisans programının açılmasına hazırlık teşkil etmesi amacıyla Türkiye'deki Halka İlişkiler programları ve yine Türkiye'de ve özellikle Anadolu Üniversitesi'nde internete dayalı eğitim programları ve dünyadaki online Halkla İlişkiler ve iletişim ders programları incelenerek değerlendirilmiştir.

INTERNET BASED PUBLlC RELATIONS INSTRUCTION

In recenı years, Public Relations area is becoming more important and it needs more Public Relations specialists. The people that working in Public Relations area want to attend master degree 's program but they don 't want to give up theirjobs and don 'ı attend to face-to-face c/assrooms. With increasing Internet use, more people find distance learning attractive. In communication and public relations, the number of universities in the world that offer different programs by distance learning is growing. In this study, by the aim of preparation for opening online master degree 's program in Anadolu University Communication Science Faculty, Public Relations programs in Turkey, also internet based instructions programs in Turkey, especially in Anadolu Universityand online Public Relations course programs in the world were evaIuated.

___

  • Black, S. (1998). Halkla İlişkiler Eğitimi, Öneriler ve Standartlar. İstanbul: IPRAUluslararası Halkla İlişkiler Derneği Altın Kitap 7, Rota Yayınları.
  • Ertekin, Y. (1995). Halkla İlişkiler. Ankara: TüAİE Yayınları No:259.
  • Kazancı, M. (1997). Halkla İlişkiler. Ankara: Turhan Kitabevi.
  • Melton, R. (2002). Planing and Developing Open and Distance Learning. London and New York: Routledge / Falmer.
  • Sabuncuoğlu, Z. (2001). Halkla İlişkiler. Bursa: Ezgi Kitabevi.
  • Seçim, H. (1998). Halkla İlişkiler. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları No: 898/ Açıköğretim Fakültesi Yayınları No: 483.
  • T.C. Yükseköğretim Kurulu (2004). Türk Yükseköğretiminin Bugünkü Durumu.