ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ'NDE UYGULANMAKTA OLAN KREDİLİ SİSTEMİN ÖGRENCİ VE ÖGRETİM ELEMANl GÖRÜŞLERİYLE DEGERLENDİRİLMESİ

Bu araştırmada Anadolu Üniversitesi iletişim Bilimleri Fakültesi'nde uygulanmakta olan kredili sistemin öğrenci ve öğretim elemanı görüşleriyle değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Kredili sistem uygulamasını değerlendirme amacıyla 28 maddelik Likert tipi bir anket geliştirilmiştir. Geliştirilen anket, öğretim elemanları ve öğrencilere uygulanarak kredili sistem hakkındaki görüşleri alınmıştır. Araştırma sonucunda, öğrenciler ve öğretim elemanları programda yer alan seçimlik dersleri yetersiz bulmuşlardır. Öğretim elemanları, zorunlu derslerin yeterliliği, öğrencilere yeterince sorumluluk verilmesi, öğretim elemanlarının sorumluluklarını yerine getirmesi ve öğretim sürecinin değerlendirilmesi ile ilgili olumlu görüş belirtirken, öğrenciler bunların hepsiyle ilgili olumsuz görüş belirtmişlerdir.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ'NDE UYGULANMAKTA OLAN KREDİLİ SİSTEMİN ÖGRENCİ VE ÖGRETİM ELEMANl GÖRÜŞLERİYLE DEGERLENDİRİLMESİ

___

  • Fleming, W.G. (1973). The Individualized System in Ontorio Secondary Schools: Results of OLSE Research. Toronto: The Ontorio Institute for Studies in Education.
  • Fullan, M.G. (1991). The New Meaning of Educational Change. London: Cassel Educational Limited Viller House.
  • Oosterhof, A. (1994). Classroom Applications of Educational Measurement. (2nd ed.). Englewood Cliffs, NI: Macmillan Publishing Company.
  • Resmi Gazete. (1991, Eylül 2). Ders Geçme ve Kredi Yönetmeliği. Sayı: 20979. Saylor, I.G., W.M. Alexander, & A,J. Lewis, (1981). Curriculum Planning for Better Teaching and Learning. (4th ed.). NY: Holt, Rinehart and Winston.
  • TüSİAD Raporu. (1990). Türkiye'de Eğitim. İstanbul: TüSİAD.