Kültürlerarası İletişim Çalışmalarının Türkiye Haritası: Sorulması Gereken Sorular

Bu çalışmada ilk olarak "kültür" tanımları ve farklı kültürlerin temas veya buluşmalarını açımlayan farklı yaklaşımların açıklanması; ikinci olarak, Türkiye'de kültürlerarası iletişim alanında yapılmış çalışmaların haritasının çıkartılması amaçlanmaktadır. Bu haritalama temel alınarak, Türkiye'deki iletişim fakültelerinde mevcut ders programları ve izleklerinde bu disiplinlerarası çalışma alanının ne şekilde tanımlandığı da irdelenecek ve bu irdelemeden yola çıkılarak, kültürlerarası iletişim araştırmalarında sorulması gereken temel sorular sıralanacaktır

Mapping out Intercultural Communication Studies in Turkey: New Inquiries

In this study, it is aimed to explain the different conceptualizations of culture and intercultural cultural experience at first, secondly to map out the research, carried on intercultural communication in Turkey. Based on this map, the course descriptions of intercultural communication at faculties of communication in Turkey will be inspected, and, some essential questions will be brought into inquiry in the context of intercultural communication study.

___

  • Altun, Abdülrezak (der.) (2005). Yurtdışındaki Türk Medyası Sempozyumu. Ankara: Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi.
  • Alver, Füsun (2003). Basında Yabancı Tasarımı ve Yabancı Düşmanlığı. İstanbul: Der Yayınları.
  • Alver, Füsun (2001). "Alman Basınında Türkler ve Türkiye." Kurgu 18; 135-155.
  • Barth, Fredrick (der.) (2001). Etnik Gruplar ve Sınırları. İstanbul: Bağlam Yayınları.
  • Binark, Mutlu (2005). "Ulusaşırı Türk-Etnik Yerel Medyası ve Aidiyet Tasarımlarının İnşaasında Rolü." Yurtdışındaki Türk Medyası Sempozyumu. Abdülrezak Altun (der). içinde. Ankara: Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi. 18-30.