Google Otomatik Tamamlama Çocuklarla İlgili Neler Öneriyor?

Google otomatik tamamlama hızla, kişi yazısını tamamlanmadan yapılan arama için öneriler sunar. Yapılan aramaları kolaylaştırmak için tasarımlanmasına rağmen, bazen tartışmalı öneriler sunmakta ya da kişiyi istemediği arama sonuçlarına yönlendirebilmektedir. Bu çalışmada yazar, çocuklar ve çocukluk ile ilgili anahtar kelimelerle arama yaparak Google otomatik tamamlama vasıtayla bazı ilginç sonuçlara ulaştı. Yazar "çocuklar hak eder mi" diye yazdığında önerilen aramalardan biri şuydu: "çocuklar saygıyı hak eder mi." Daha başka ilginç öneriler de tespit edildi. Google otomatik tamamlama tarafından sunulan bu öneriler dünyanın dört bir tarafında yapılan aramalara göre belirlenmektedir. Bu tür öneriler bazı insanları çocuklukla ilgili oldukça ön yargılı ve zararlı algılamalara itebilmektedir. Çalışmanın sonuçları tartışılmış ve bazı önerilerde bulunulmuştur.

Google Otomatik Tamamlama Çocuklarla İlgili Neler Öneriyor?

Google autocomplete quickly displays suggestions for the search one is attempting before the person finishes typing. According to Google, the autocomplete function is design to help the searchers in many ways. Suggestions provided by autocomplete may prevent lengthy typing, replace misspelled search terms, display a repeated favorite search, and...
Keywords:

-,

___

  • Berger, P. L. & Luckmann, T. (1991). The social construction of reality: A treatise in the sociology of knowledge. Harmondsworth: Penguin.