Federal Almanya Cumhuriyeti'nde 'Arazi ve Bina Birleşik Vergisi' Yerine Basit 'Taşınmaz Değeri Vergisi'

Federal Almanya Cumhuriyeti'nde 'Arazi ve Bina Birleşik Vergisi' Yerine Basit 'Taşınmaz Değeri Vergisi' 2004 'ün başlarında Bavyera ve Rhineland-Palatine eyaletlerinin maliye bakanları arazi vergilerini değerlendirmeye yönelik yeni bir model önerdiler. Bu model; "Arazi Vergisi A "nın tarım ve orman işletmelerindeki vergi kaldırılmasını ve "Arazi Vergisi B" geliştirilmiş/geliştirilebilecek emlak vergisi ile binalar üzerinden sabit oranlı vergi alınmasını ve arazilerin standart arazi değerine dayanarak, daha güncel ve nesnel vergilendirilmesini öngörmektedir. Ancak, hala bir soru dikkati çekmektedir: Neden bir adım daha ileri gidip "arazi ve bina birleşik vergisini" daha basit "taşınmaz değeri vergisi" ile değiştirmeyelim?

Replacing a 'Combined Tax on Land and Buildings' with a Simplified 'Land Value Tax' in the Federal Republic of Germany

in early 2004 the finance ministers ofBavaria and RhinelandPalatinate put fonvard a new model far assessing land tax. The model envisages the abolition of the current Land Tax A tax on agricultural and forestry enterprises ; Land Tax B developed/ developable real estate is infuture to comprise aflat-rate tax on the buildings and a more up-to-date and realistle taxation of the land value based on the Standard land value. Nevertheless, the guestion stili remains: Why not go one step further and replace this 'combined tax on land and buildings'with a simple 'land value tax'?

___

  • KLEIBER W, SIMON J. und WEYERS G.: Verkehrswertermittlung von Grundstücken, Bundesanzeiger Verlag, 4. Auflage Bonn, ISBN: 38981771124