TFRS 15 Müşteri Sözleşmelerinden Hasılat Standardının Otel İşletmeleri Açısından Değerlendirilmesi

Amaç – Bu çalışma ile otel işletmelerinin hasılat kalemleri, Türkiye Finansal Raporlama Standartları TFRS 15 Müşteri Sözleşmelerinden Hasılat boyutuyla ele alınmıştır. Hasılat, kar elde etme amacı ile kurulmuş her işletme gibi otel işletmeleri için de performansın değerlendirilmesinde önemli bir unsurdur. TRFS 15 Müşteri Sözleşmelerinden hasılat kavramı beş aşamalı bir edim süreci gerektirmektedir. Çalışmada, her bir edim sürecinin muhasebe kayıtlarına aktarımı TFRS 15 ilkeleri doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Yöntem – Çalışmada otel işletmelerinin gelir kalemleri oda, yiyecek-içecek ve diğer gelirler olmak üzere üç kategoride sınıflandırılmıştır. Bu sınıflandırmalar doğrultusunda bir otel işletmesinin en fazla gelir elde ettiği kalemler olan oda ve yiyecek-içecek gelirleri TFRS 15 Müşterilerle Yapılan Sözleşmelerden Doğan Hasılat Standardına uygun olarak örnek olaylarla muhasebeleştirilmiştir. Çalışmada ayrıca TFRS 15 dikkate alınmadan yapılan muhasebe kayıtlarına da yer verilerek her iki kaydın karşılaştırması yapılmıştır. Bulgular – Çalışmada otel işletmelerinin gelir kalemleri oda, yiyecek-içecek ve diğer gelirler olmak üzere üç kategoride sınıflandırılmıştır. Bu sınıflandırmalar doğrultusunda bir otel işletmesinin en fazla gelir elde ettiği kalemler olan oda ve yiyecek-içecek gelirleri TFRS 15 Müşterilerle Yapılan Sözleşmelerden Doğan Hasılat Standardına uygun olarak örnek olaylarla muhasebeleştirilmiştir. Çalışmada ayrıca TFRS 15 dikkate alınmadan yapılan muhasebe kayıtlarına da yer verilerek her iki kaydın karşılaştırması yapılmıştır. Tartışma – Otel işletmelerinde gelir kayıtlarının beş edim yükümlülüğü çerçevesinde ve TFRS 15 ilkeleri doğrultusunda tutulmuyor olması, elde edilmeyen gelirlerin işletme kayıtlarına yansımasına, bunun da işletme paydaşları başta olmak üzere finans çevrelerine yanlış bilgi aktarımına sebebiyet vereceği görülmektedir.

Evaluation of IFRS 15 Revenue Standard From Contracts with Customers in Terms of Hotel Operations

Purpose – With this study, the revenue items of hotel enterprises are discussed with Turkey Financial Reporting Standards IFRS 15 .Because, Revenue is one of the factors in evaluating the performance of the company as well as the hotel companies. TRFS 15, The Concept of Revenue from Customer Contracts requires a five-stage performance process. In this study, the transfer of each performance process to the accounting records has been realized in accordance with the principles of TFRS 15.M Design/methodology/approach – In this study, income items of hotel establishments are classified into three categories as room, food and beverage and other income. According to these classifications room and food and beverage revenues, which are the items with the highest income from a hotel business, are accounted with examples for in accordance with TFRS 15 Revenue from Contracts with Customers. The study also contains accounting records made without taking into account TFRS 15 and the accounts also both records are compared. Findings – The current TFRS 15 Revenue standards from the Customer Agreements are used for the correct transfer of the income obtained from the ordinary operations of the hotel businesses to the financial statements needs to be considered. Accounting records must be followed before arrival, after the stay and after departure of the guest/guests and the transfer of income to the financial statements should only be realized after the performance of the goods and services especially after the guest / guests have left the hotel. Discussion – It is seen that income records are not kept in line with TFRS 15 principles within the scopeof five performance obligations in hotel businesses, reflecting the unearned income to the business records and this may cause false information transfer to financial circles,especially to business stakeholders.

___

  • Ağca, A. ve Aktaş, R. (2007). Uluslararası Muhasebe/Finansal Raporlama (IAS/IFRS) Standartları İMKB’de Yer Alan Firmaların Finansal Tablolarını Nasıl Etkiledi, Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, Sayı 18, Ağustos, ss. 227- 242.
  • Armstrong C. S., Barth M.E., Jagolinzer A.D., et al. (2010). Market reaction to the adoption of IFRS in Europe. The Accounting Review 85: 31–61.
  • Ataman, B.Cavlak,H.,(2017). TFRS 15 Müşteri Sözleşmelerinden Hasılat: Temel İlkelerin İncelenmesi ve Bir Uygulama, Marmara Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Cilt 39, Sayı 2
  • Bostancı, S. (2002). Küreselleşen Muhasebede Standartlaşma ve Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu. Mali Çözüm Dergisi.
  • Cemalciler, Ö. ve Önce, S. (1999), Muhasebenin Kurumsal Yapısı, Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi
  • Christensen H. B., Lee E. and Walker, M. (2007). Cross-Sectional Variation İn The Economic Consequences Of International Accounting Harmonization: The Case Of Mandatory IFRS Adoption In The UK. The International Journal of Accounting (42): 341–379.
  • Daske H, Hail L, Leuz C, et al. (2008) Mandatory IFRS Reporting Around The World: Early Evidence On The Economic Consequences. Journal Of Accounting Research (46): 1085–1142.
  • Deloitte (2008). IFRS i n T ourismi Hospitality and Leisure More than Accounting, https://www.iasplus.com/en/binary/dttpubs/0810ifrstourism.pdf, Erişim Tarihi : 17.01.2019.
  • DUMAN, F. C.(2007). 18 Nolu Türkiye Muhasebe Standardında Hasılatın Oluşumu, Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara.
  • EY, (2016), A Closer Look at The New Revenue Recognition Standard, www.ey.com
  • Feng, Z. Y., Wang, Y.C. and Huang, H.W.(2017) Does IFRS Adoption Decrease The Cost Of Equity Of The Global Tourism Firms?,Tourism Economics, Vol 23(8): 1615-1631. http://www.tdk.gov.tr
  • İbiş C, Özkan S. (2006). Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (UFRS)'na Genel Bakış, Mali Çözüm Dergisi, Sayı: 74.
  • İbiş, C. ve Akarçay, A. (2003). IOSCO Deklarasyonu ve Menkul Kıymet Borsalarında IAS’ın Uygulanması Süreci”, 6. Muhasebe Denetimi Sempozyumu, s.244-255.
  • KGK (2018). Finansal Raporlamaya İlişkin Kavramsal Çerçeve, TMS/TFRS Seti, pr.4.25.a
  • KGK, (2018) Türkiye Finansal Raporlama Standardı 15 Müşteri Sözleşmelerinden Hasılat
  • KGK, (2018) Türkiye Muhasebe Standardı 18 Hasılat.
  • Kılıç,G.,(2017), UFRS Müşteri Sözleşmelerinden Doğan Hasılat Standardının Değerlendirilmesi, Başkent Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme ABD, Ankara.
  • Lengerlioğlu, H. (2014). Tedarik Zinciri Yönetiminde Kontratlar, www.academia.edu.com. Erişim Tarihi: 01.10.2015.
  • Li, S.(2010). Does Mandatory Adoption Of International Financial Reporting Standards In The European Union Reduce The Cost Of Equity Capital? The Accounting Review (85) 607–636.
  • Marquez,A.C.,Blanchar, C. (2004). The Procurement of Strategic Parts.Analysis of a Portfolio of Contracts with Suppliers Using a System Dynamics Simulation Model, Intelnational Journal of Production Economics, 88,29-49.Yayınevi, Ankara.
  • Milli Eğitim Bakanlığı, (2013). Önbüroda Seyahat İşlemleri, Ankara.
  • Olsen, L., Weirich, R., (2010) New Revenue-Recognition Model, The Journal of Corporate Accounting and Finance / November/December 2010.
  • Saban ,M.,Gürkan, S., ve Vargün, H.,(,2019),TFRS 15 Müşteri Sözleşmelerinden Hasılat Standardı: İnşaat Sözleşmeleri Üzerine Bir Uygulama),Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Dergisi .
  • Sağlar, J., ve Yüce, D. (2015). Bağımsız Denetimde Kamu Gözetim Kurumunun Rolü Ve Kurumdan Beklentilerin Tespitine Yönelik Bir Araştırma. Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 8(3), 45-57.
  • Sağlar, J.ve Ever, D.,(2019), Büyük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler İçin Getirilen Finansal Raporlama Standartlarının Etkileri, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Journal of Economics and Administrative Sciences, Vol: 3, Issue:2,December,2019),pp.299-310.
  • Şengel, S.,(2017), Konaklama İşletmeleri Muhasebesi, Detay Yayıncılık, Ankara.
  • Usul, H. ve Kıymık, H. (2010). Uluslararası Muhasebe Standartlarının Entegrasyon Sorunları, Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2010/ 2, Sayı 12, ss. 123-139.
  • Yurdakul, H. (2015), Satın Alma Yönetimi, Süreçler ve Uygulamalar, Nobel Yayınları, Ankara.
  • Yücenurşen, M., Peker, A. A., Apak, İ. ve Polat, Y. (2014), TMS 18 Hasılat Standardı Çerçevesinde Hasılatın Muhasebeleştirilmesi ve Özellik Arz Eden Durumlar, Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, Cilt 6, Sayı 2, ss. 1-8
İşletme Araştırmaları Dergisi-Cover
  • ISSN: 1309-0712
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 2009
  • Yayıncı: Melih Topaloğlu
Sayıdaki Diğer Makaleler

Çalışan Sesliliğinin Öncülleri ve Sonuçları: Türkiye Örnekleminde Gerçekleştirilen Araştırmalar Bağlamında İlgili Yazının Genel Değerlendirmesi ve Bir Meta-Analiz Çalışması

Lale ORAL ATAÇ

A Validation of the Multidimensional Perceived Value in the Model of E-loyalty towards Sino-Thai Cross-border E-commerce based on China’s Customers

Li WANG, Manoch PROMPANYO

Muhasebe Meslek Mensuplarının Haksız Rekabet Algılarının Analitik Hiyerarşi Süreci Yöntemi ile Değerlendirilmesi

Gencay KARAKAYA, Ali Altuğ BİÇER

How Knowledge Inertia Influences Intent to Leave at Managerial Level in Organizations: Moderating Role of Tenure

Selçuk KARAYEL

Dönüşümsel Liderlik, Kişi-Örgüt Uyumu ve İş Tatmini İlişkisi: Kamu Çalışanlarına Yönelik Araştırma

Alev SÖKMEN, Osman BENK

Kuşaklar Açısından Motivasyon Araçlarının ve Kariyer Çapalarının Karşılaştırılması

Bumin Çağatay Aksu, Altan DOĞAN

Dijital Pazarlama Çağında Çevrimiçi Alışverişin Fayda ve Risk Algısı

Serhat KARAOĞLAN, Tülin DURUKAN

UFRS 16 Kiralamalar Standardının Kiracının Finansal Tabloları Üzerine Etkileri: Seçilmiş Hava Yolu İşletmelerinde Bir İnceleme

Soner GÖKTEN, Gül ARSLAN KURNAZ

Dört ve Beş Yıldızlı Otel Mutfak Şeflerinin İşten Ayrılma Nedenleri

Tuncay ÇANAKÇI, Sevda SAHİLLİ BİRDİR

Katılım Bankalarının Bilanço Dışı İşlemleri İle Performansları Arasındaki İlişki: Türkiye Örneği

RECEP ÇAKAR