2012 Yılında Düzenlenen Erzurum Avrupa Curling C Klasmanı İle Karlstad Avrupa Curling B Klasmanı Organizasyon Yapısının İncelenmesi

Bu araştırmanın amacı, Erzurum ve Karlstad'da gerçekleştirilen Avrupa Curling Şampiyonası organizasyonunun ne şekilde gerçekleştirildiği, kimlerin hangi görevlerde bulunduğu, ne tür sıkıntıların yaşandığı ve iki ülkenin şampiyona organizasyon yapısında farklılık olup olmadığının karşılaştırmalı olarak incelenmesidir. Araştırmanın genel bilgiler kısmı; konu ile ilgili makale, kitap ve güncel internet sitelerindeki bilgiler doğrultusunda, uygulama kısmı ise; Curling Federasyonu yetkilileriyle yapılan görüşmelerden elde edilen bilgiler doğrultusunda hazırlanmıştır. Çalışmanın amacı doğrultusunda; Erzurum Avrupa Şampiyonası C klasmanı genel koordinatörü ve Karlstad Avrupa Şampiyonası B klasmanı İsveç federasyon yetkilileri ile görüşme yapılmış ve görüşme esnasında kendilerine önceden hazırlanan sorular yöneltilmiştir.Alınan yanıtlar hem not tutularak, hem de ses kaydı yapılarak kaydedilmiştir. Daha sonra hem alınan notlar hem de ses kayıtları ayrıntılı olarak dinlenerek yanıtlar sistematik bir şekilde sunulmaya çalışılmıştır. Karlstad'daki organizasyonda hem tesisler yetersiz bulunmuş, Erzurum’da ise ulaşım ile ilgili sıkıntılar yaşanmıştır. Ayrıca bu iki şehirde de medya çalışmalarının yetersiz olduğu ve katılımcı sayısının az olduğu tespit edilmiştir. Sonuç olarak, Karlstad ve Erzurum illerinde gerçekleştirilen 2012 Avrupa Curling B ve C Grubu Organizasyonlarında genel olarak ciddi sorunlar yaşanmadığı ortaya çıkmıştır. Ayrıca, her iki Şampiyona da güzel ve eğlenceli bir kapanışla sonlandırılmış, böylelikle katılımcıların şampiyona hakkında, güzel ve olumlu düşünmeleri sağlanmıştır

2012 Yılında Düzenlenen Erzurum Avrupa Curling C Klasmanı İle Karlstad Avrupa Curling B Klasmanı Organizasyon Yapısının İncelenmesi

Bu araştırmanın amacı, Erzurum ve Karlstad'da gerçekleştirilen Avrupa Curling Şampiyonası organizasyonunun ne şekilde gerçekleştirildiği, kimlerin hangi görevlerde bulunduğu, ne tür sıkıntıların yaşandığı ve iki ülkenin şampiyona organizasyon yapısında farklılık olup olmadığının karşılaştırmalı olarak incelenmesidir. Araştırmanın genel bilgiler kısmı; konu ile ilgili makale, kitap ve güncel internet sitelerindeki bilgiler doğrultusunda, uygulama kısmı ise; Curling Federasyonu yetkilileriyle yapılan görüşmelerden elde edilen bilgiler doğrultusunda hazırlanmıştır. Çalışmanın amacı doğrultusunda; Erzurum Avrupa Şampiyonası C klasmanı genel koordinatörü ve Karlstad Avrupa Şampiyonası B klasmanı İsveç federasyon yetkilileri ile görüşme yapılmış ve görüşme esnasında kendilerine önceden hazırlanan sorular yöneltilmiştir. Alınan yanıtlar hem not tutularak, hem de ses kaydı yapılarak kaydedilmiştir. Daha sonra hem alınan notlar hem de ses kayıtları ayrıntılı olarak dinlenerek yanıtlar sistematik bir şekilde sunulmaya çalışılmıştır. Karlstad'daki organizasyonda hem tesisler yetersiz bulunmuş, Erzurum’da ise ulaşım ile ilgili sıkıntılar yaşanmıştır. Ayrıca bu iki şehirde de medya çalışmalarının yetersiz olduğu ve katılımcı sayısının az olduğu tespit edilmiştir. Sonuç olarak, Karlstad ve Erzurum illerinde gerçekleştirilen 2012 Avrupa Curling B ve C Grubu Organizasyonlarında genel olarak ciddi sorunlar yaşanmadığı ortaya çıkmıştır. Ayrıca, her iki Şampiyona da güzel ve eğlenceli bir kapanışla sonlandırılmış, böylelikle katılımcıların şampiyona hakkında, güzel ve olumlu düşünmeleri sağlanmıştır.

___

  • Ağaoğlu YS (2002). Türkiye'deki Üniversitelerin Rekreasyon Programlarının Geliştirilmesi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Yayınlanmamış Doktora Tezi, Samsun. Devecioğlu S (2011).
  • Farklı Spor Organizasyonlarının Ekonomik Analizi. International Congress On Sports Economics And Management, 12-15 Ekim, İzmir.
  • Fişek K (1991). Dünya’da ve Türkiye’de Spor Yönetimi. Ankara: Ankara Üniversitesi Basımevi.
  • İmamoğlu F, Çimen Z (1998). Spor Yöneticileri İçin Etkili Zaman Yönetimi. Gazi Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi, 3(1); 51-58. 23.
  • Öztürk M (2003). Fonksiyonlar Açısından İşletme ve Yönetim. İstanbul: Papatya Yayıncılık.
  • Ramazanoğlu F, Ramazanoğlu N (2000). Spor Tesislerinin Planlandırılması ve İşletmesi, Spor Araştırmaları Dergisi. 4(3), 2-7.
  • Sunay H, Saracaloğlu S (2003). Türk Sporcusunun Spordan Beklentileri İle Spora Yönelten Unsurlar. Spormetre. 1 (1): 43-48.