Neal Robinson, “Discovering The Qur’an: A Contemporary Approach To A Veiled Text”, (London: SCM Press, Second Edition, 2003)

Neal Robinson, ünlü bir Batı İslâm Araştırmaları alimidir. Şimdi Güney Kore'deki Sogang Üniversitesi'nde profesör olan Robinson, birkaç makalenin yanı sıra dört kitap yazdı: İslam ve Hristiyanlıkta Mesih (1991), İslam, Kısa Bir Giriş (1999), İslam'a Basit Rehber (1997) ve ana eseri. , Kuran'ı Keşfetmek: Peçeli Bir Metne Çağdaş Bir Yaklaşım. Kur'an'ı keşfetmek, özellikle çağdaş Batı bursundaki Kur'an metnine son yaklaşımları merak eden okuyucular için bir referans kitabıdır.
Anahtar Kelimeler:

NEAL ROBINSON

Neal Robinson, “Discovering The Qur’an: A Contemporary Approach To A Veiled Text”, (London: SCM Press, Second Edition, 2003)

Neal Robinson is a well-known Western scholar of Islamic Studies. Now professor at Sogang University in South Korea, Robinson, in addition to several articles, has four books: Christ in Islam and Christianity (1991), Islam, a Concise Introduction (1999), Simple Guide to Islam (1997) and his major work, Discovering the Qur’an: A Contemporary Approach to a Veiled Text. Discovering the Qur’an is a reference book especially to the readers wondering recent approaches to the Qur’anic text in the contemporary Western scholarship.

___

  • Neal Robinson, Kur’an’ı Keşfetmek: Örtülü Bir Metne Çağdaş Bir Yaklaşım, trans. Süleyman Kalkan (İstanbul: KURAMER, 2018).