CHALLENGES AND SOLUTIONS IN FOREIGN LANGUAGE TEACHING AND IMPACTS OF TRILINGUALISM IN KAZAKHSTAN

Kazakistan aşamalı olarak üç dilli bir sisteme girme kararını hayata geçirme kararı almış ve bu bağlamda yeni eğitim reformları yapmaktadır. Araştırmalar, çok dilliliğin politika, ekonomi, eğitim ve kültür alanında değişikliklere bağlı olarak küresel çapta doğal bir süreç olduğunu göstermektedir. Çalışma konusu kavramsal çerçeve olarak Kazakistan daki yabancı dil öğretiminde karşılaşılan zorluklar ve çözüm yollarını içerir. Çalışmanın nedeni, yabancı dil öğretimi ve öğrenimindeki mevcut zorlukları göstermek ve üç dilli sisteme geçmeye katkı sunmaktır.Yabancı dil öğretimi, çevre ortam açısından desteklenen ikinci dil kullanımı gibi değildir. Bu çalışma bir derleme araştırması olarak veriler ve analizler yapılmıştır. Toplanan veriler mevcut yabancı dil öğretimine öğreniminin devlet okulları üzerindeki etkisine ilişkindir. Bu durumlar ışığında üç dilli sistemin Kazakistan da başarılı olması açısından konu önemle irdelenmesi gerekmektedir. Bu çalışma bu alanda daha fazla çalışma yapılmasının önemini ortaya çıkartmaktadır. Genel olarak, tümden ve tüme varım olarak iki dil sunum biçimi uygulanmıştır.
Anahtar Kelimeler:

Trilingualism

___

  • Jismulatif, J. (2018) Language Attitudes and Motivation in Learning English of Students of Physical Education of FKIP of Universitas Riau. In Proceedings of the UR International Conference on Educational Sciences (pp. 471-479).
  • Jones, Potter, and Ebrahim (2001) Managing Curriculum Change in Schools, ERIC p20
  • Kurmanov, N., Yeleussov, A., Aliyev, U., &Tolysbayev, B. (2015). Developing effective educational strategies in Kazakhstan. Mediterranean Journal of Social Sciences, 6(5), 54. Nabi, Y., Zhaxylykova, N. E., Kenbaeva, G. K., Tolbayev, A., &Bekbaeva, Z. N. (2016). Education Quality in Kazakhstan in the Context of Competence-Based Approach. International Journal of Environmental and Science Education, 11(10), 3423-3435.
  • Nazarbayev, N. (2007) Address of the President of the Republic of Kazakhstan, to the People of Kazakhstan. [online] Available at: http://www.akorda.kz/ru/addresses/addresses_of_president/poslanie-prezidenta-respubliki-kazahstan-nnazarbaeva-narodu-kazahstana-28-fevralya-2007-g Savankova, M. V., &Dobayev, K. D. (2018) The role of portfolio in promoting multilingual education in the republic of kazakhstan. International E-Journal of Advances in Education, 4(12), 318-324.
  • Smith & Sandvik (2012) ‘Four Global Trends in Education (And Why They Matter)’ in MetaMetrics.
  • Shara, M., Akbota, A., Altnai, Z., &Saltanat, A. (2016). Development of languages in Kazakhstan. Bulletin of Peoples' Friendship University of Russia . Series : Educational Issues : Languages and Specialties, (4). The Ministry of Education and Science of the Republic of Kazakhstan(2010) State Program of Education Development in the Republic of Kazakhstan for 2011-2020.
  • Tikly, L., & Barrett, A. M. (2011). Social justice, capabilities and the quality of education in low income countries. International Journal of Educational Development, 31(1), 3-14. Tosuncuoğlu, İ. (2018). Analyzing English Teacher Candidates’ Technological Pedagogical Content Knowledge in Pedagogical Formation Education, International Journal of Eurasia Social Sciences, 9(34), 2239-2253.
  • Trent, L. R., Buchanan, E., Ebesutani, C., Ale, C. M., Heiden, L., Hight, T. L., & Young, J. (2013). A measurement invariance examination of the Revised Child Anxiety and Depression Scale in a southern sample: Differential item functioning between African American and Caucasian youth. Assessment, 20(2), 175-187.