Taze ve Dondurularak Muhafaza Edilmiş Çilek Kullanılarak Yapılan Reçellerin Kalite Kriterleri Üzerine bir Araştırma

Çalışmada, reçel yapımında taze ve dondurulmuş çilek kullanımının ürüne etkisi araştırılmıştır. Bu amaçla Tiago, Osmanlı ve karışık çeşitteki çilekler kullanılarak, bunların bir kısmı doğrudan, diğer bir kısmı ise tane halinde ve şeker şurubunda dondurularak 5 ay depolandıktan sonra reçele işlenmiştir. Sonuçta, taze çilek kullanımında meyvelerin başlangıçtaki yapılarını daha iyi korudukları halde, donmuş çilek kullanımında yapıda dağılmaların oluştuğu, bununda Tiago çeşidinde en az, Osmanlı çeşidinde en fazla olduğu saptanmıştır.  
Anahtar Kelimeler:

-

A Research on Quality Criteria of Jams Produced from Fresh or Frozen-Stored Strawberries (Turkish with English Abstract)

In this study, quality differences of the jams produced from fresh and frozen strawberries were investigated. For this purpose Tiago, Osmanlı and mixed strawberries were frozen directly and in the syrup. Then they were stored for 5 months until processing. The results of this work has pointed, out that the fresh strawberries kept their natural texture during processing, but the texture of frozen strawberries were not suitable for processing.   
Keywords:

-,

Gıda-Cover
  • ISSN: 1300-3070
  • Yayın Aralığı: Yılda 6 Sayı
  • Başlangıç: 1976
  • Yayıncı: Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR