Şalgam Suyu Fermentasyonu Sırasında Mikroorganizmaların Gelişimi ve İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanmaları Üzerine bir Araştırma

Bu çalışmada spontan olarak ekşi hamur elde edilerek, şalgam suyu üretilmiştir. Fermentasyon süresince gelişen mikrobiyal flora incelenmiş ve ayrıca fermentasyonda etkin olan laktik asit bakterilerinin tanımlanması yoluna gidilmiştir. Sonuçta, şalgam suyundan Lactobacillus plantarum spp. arabinosus, L. fermentum ve L. brevis izole edilmişlerdir.
Anahtar Kelimeler:

-

A Research on the Identification of Isolated Lactic Acid Bacteria, and on the Developing Microorganisms During the Fermentation of Salgam Juice (Turkish with English Abstract)

In this study by obtaining sour dough spontaneously, şalgam juice has been produced. Microbial flora which grew and developed during fermentation has been examined. Besides, lactic acid bacteria which effected fermentation have been identified. As a result, Lactobacillus plantarum spp. arabinosus, L. brevis and L. fermentum have been isolated from şalgam juice.
Keywords:

-,