Tokat Ve Çevresinde Kîraz, Vişne Ve İdris Ağaçlarında Bulunan Heteroptera Türleri Üzerinde Araştırmalar

Tokat ve çevresindeki kiraz, vişne ve idris ağaçlarında bulunan Heteroptera takımına bağlı yararlı ve zararlı böcek faunası ile bu böceklere ilişkin bazı biyolojik veriler elde et-meyi amaçlayan bu çalışma, 1987-1988 yıllarında gerçekleştirilmiştir. Bu çalışma da Hete- roptera takımına bağlı Anihocoridae, Coreidae» Miridae, Pentatomidae, Reduviidae ve Tin- gidae familyalarından 17 tür saptanmış olup önemli türlerin yayılışları, üzerlerinden toplanılan bitkiler ve konukçuları, diğer türler hakkında da kısa bilgiler verilmiştir.
Anahtar Kelimeler:

-

Some Studies On The Heteropterous Species Collected On Mah Alep, Sweet And Sour Cherries Trees In Tokat And Surrounding Area

This study was implemented in order to determine fauna of useful and harmful insects in the order of Heteroptera on mahalep, sweet and sour cherries in Tokat and surrounding area in 1987-1988. By this study 17 insect species, belong to the families of Anthocoridae, Coreidae, Miridae, Pentatomidae, Reduviidae and Tingidae (Heteroptera) have been found. Distributions and some biological notes on each species were given in the text.
Keywords:

-,

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1300-2910
  • Yayın Aralığı: Yılda 3 Sayı
  • Başlangıç: 1985
  • Yayıncı: Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi Yayın Ofisi