Akut Tonsillofarenjit (Acute Tonsillopharyngitis)

Tonsillofarenjit; farenjit, tonsillit ve nazofarenjit tanılarını kapsayan, infeksiyon ve infeksiyon dışı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilen, farenks ve tonsillerin inflamatuar hastalığıdır. Tonsillofarenjitin toplum sağlığı açısından önemi, gelişebilen süpüratif ve non-süpüratif komplikasyonlar ile bakteriyel ve viral etkenlerin ayrımındaki güçlük nedeniyle gereksiz antibiyotik kullanımıdır. Akut tonsillofarenjite neden olan mikroorganizmalar en sık virüsler olup, ikici sıklıkla bakteriler gelmektedir. Hastaların yaklaşık %30’unda ise etken saptanamamaktadır. Bu makalede akut tonsillofarenjit’ler güncel bilgiler ışığında irdelenmiştir.

Tonsillopharyngitis, pharyngitis, tonsillitis or nasopharyngitis and being able to occur due to non-infectious causes, is the inflammatory disease of the pharynx and tonsils. Tonsillopharyngitis is important in terms of public health because of suppurative and non-suppurative conmplications and the unnecessary use of antibiotics due to the difficulty in distinguishing between bacterial and viral agents. Viruses are the most common microorganisms causing acute tonsillopharyngitis and bacteria are in second place. The etiology can not be identified in approximately 30% of patients. In this article, acute tonsillopharyngitis was examined in the light of current knowledge
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1309-3320
  • Başlangıç: 2009
  • Yayıncı: Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi
Sayıdaki Diğer Makaleler

Akut Gögüs Ağrısının Nadir Bir Nedeni; Öksürüge Bağlı Gelişen Kot Frakürü

Emrah UYANIK, Ömer AKDAĞ, Hayri ELİÇABUK, Hasan ERÇELİK, Mustafa SERİNKEN

Akut Karın Tanısı ile Karışabilen Nadir Bir Bulgu –

Erdinç Yenidoğan, İsmail Okan, Hüseyin Ayhan KAYAOĞLU, Doğan ATILĞAN, Zeki ÖZSOY, Servet TALİ, Mustafa ŞAHİN

Brusellozda Spesifik Olmayan Hematolojik ve Biyokimyasal Laboratuvar Testlerinin Değerlendirilmesi

Canan ERYILDIZ, İlknur İşler BÜTÜN, Pervin Özlem BALCI

Ağır Bir Doğumsal Yüz Anomalisi; Holoprozensefali, Bir Otopsi Olgu Sunumu (A Severe Congenital Anomaly Of The Face; Holoprosencephaly, An Autopsy Case Report)

Reşit Doğan KÖSEOĞLU, Berat ACU, Süleyman ARSLAN, Fatma MARKOÇ

Total Diz Artroplastisinde Parsiyel Tibial Çimentolama Tekniği: En Az 5 Yıllık Takip Sonuçları (Partial Cementing Technique In Total Knee Arthroplasty: Minimum 5-Year Follow-Up Results)

Murat Aşcı, Bora Bostan, Taner Güneş, Ferhat TAŞ, Erkal BİLGİÇ

Akut Tonsillofarenjit (Acute Tonsillopharyngitis)

Özgür Günal, Hüseyin Şener Barut

Anaflaktik Dilemma: Lornixacam mı ? Neostigmin mi ?

Dursun Fırat ERGÜL, Funda DURMAZ

Addison Hastalığı ve Psoriasis Birlikteliği Olan Bir Vaka Sunumu

Göknur KALKAN, Yalçın Baş, Faruk Kutlutürk, Yeliz Bilir

Tokat Bölgesinde Çocukluk Çağında Görülen Deri Hastalıklarının Prevalansı (Prevalence of Skin Conditions Among Pediatric Patients in the Region of Tokat)

Havva Yıldız Seçkin, Göknur Kalkan, Yalçın Baş