TEKNİK ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ ve TEKNİK ÖĞRETİM PROGRAMLARI HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİ (Elazığ İli Örneği)

Teknik öğretmenlerin mesleki ve teknik öğretim programlarına ilişkin görüşlerinin belirlenmesini amaçlayan bu çalışmada, Elazığ ili endüstri meslek liselerinde görev yapmakta olan teknik öğretmenlere bir anket uygulanmıştır. Araştırmadan elde edilen bulgular ışığında mesleki ve teknik öğretim programlarının; öğrencilerin ilgi, ihtiyaç ve bireysel farklılıklarının dikkate alınmasında, programların gerçekleştirileceği öğretim ortamlarının fiziksel imkanlarında, meslek edindirme,  rehberlik, okul- sanayi işbirliği ve öğrencilerin istihdam edilebilirliğine imkan sağlanmasında yetersiz kaldığı görüşü ortaya çıkmıştır.

___

  • Alkan, C., Doğan, H. ve Sezgin, İ. 1996. Mesleki ve Teknik Eğitimin Esasları: Kavramlar, Gelişmeler, Uygulamalar, Yönelmeler. Gazi Büro Kitabevi, Ankara.
  • Kazu, İ.Y. ve Demirli, C. 2002.Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Kurumlarındaki Gelişmeler. Milli Eğitim. Yaz-Güz 2002, Ankara. (155-156) 5-20.
  • Özakat, E. 1996. Üniversite-Sanayi İşbirliği: Teknolojide Yenilik Yaratma Kavramı Ortamları.
  • (Internet’ten 23.05.2003 tarihinde indirildi) http://egetek.unimedya.net.tr/pages/projects/unisit01.html
  • Şimşek, A. 1999. Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Yeniden Yapılandırılması. TÜSİAD Yayınları, İstanbul.Yayın no:99-2/252, 35.