EĞİTİM KURUMLARINDA KURUMSAL KİMLİK, KURUMSAL İMAJ VE EĞİTİME KATKISI

Yükseköğretim sektörü de diğer sektörler gibi küreselleşmiştir. Son zamanlarda ülkemizde özel üniversitelerin sayılarındaki artış, devlet üniversitelerinde de rekabeti zorunlu kılmıştır. Rekabetin besin kaynağı ise girdi olarak değerlendirebileceğimiz öğrencidir. Üniversiteler girdilerini ülke içinden sağladığı gibi ülke dışından da sağlamaktadır. Kurumsal kimlik ve örgütsel imaj bu rekabet ortamında önemli bir kaynaktır. Bu kaynağı girdiye dönüştürebilmek, olumlu örgütsel imajla paralellik göstermektedir

CONTRIBUTIONS OF CORPORATE IMAGE AND CORPORATE IDENTİTY AT THE EDUCATIONAL INSTITUTES

Higher education sector is globalized as the other sectors. In the last years in Turkey, the increase of the private universities pushed the state universities into compulsory competition. The supplying source of the compulsory competition is the student if it is considered an input. Universities can supply the necessary inputs from outside the country as they can supply inputs in own country. Corporate identity and organizational image is an important resource in this competitive environment. Being able to convert this supply to an input is in parallel with positive organizational image

___

  • Cerit, Yusuf (2006), Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin, Üniversitenin Örgütsel İmaj Düzeyine İlişkin Algıları, Educational Administration: Theory and Practice Summer, Issue 47.
  • Erdal, Gültekin (2009), Etkili Amabalaj Tasarımı, Dora Yayınları, Star Ajans, Bursa.
  • Erdal, Gültekin (2011), Grafik Tasarım Ürünlerinde Türkçenin Kullanımı, IV. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu Bildirileri, Muğla Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Editör, M.N. Önal, II.Cilt, s.485-489, Muğla.
  • Ertekin, Yücel (1978), Örgüt İklimi, TODAİE Yayınları, No: 174, Ankara.
  • Güler, Ahmet (2001), Türkiye’de Polisin Kurumsal İmajı Üzerine Bir Değerlendirme, Kırıkkale Üniversitesi SBE Kamu Yönetimi Anabilim Dalı, Kırıkkale.
  • Nguyen, Nha., Gaston Leblanc (2002), Contact personnel, physical environment and the perceived corporate image of intangible services by new clients, International Journal of Service Industry Management. PDF
  • (http://www.emeraldinsight.com/journals.htm?articleid=851741&show=abstract)
  • Peltekoğlu, Filiz Balta (1998), Halkla İlişkiler Nedir?, Beta Yayınları, İstanbul.
  • Polat, Soner (2009), Yükseköğretim Örgütlerinde Örgütsel İmaj Yönetimi: Örgütsel İmajın Öncüleri ve Çıktıları, 1. Uluslararası Türkiye Eğitim Araştırmaları Kongresi, Çanakkale.
  • Séguéla, Jacques (1997), Eğlenceli Şeydir Şu Reklamcılık, Milliyet Yayınları, Çev. N. Önol, İstanbul.
  • Taşkın, Ercan, Semih Sönmez (2005), Kurumsal İmaj Oluşturmada Halkla İlişkilerin Rolü Ve Bir Alan Araştırması, (http://www.akademikbakis.org/pdfs/7/ercanta_k_n__semih.pdf) Akademikbakıs E-Dergisi, s.7.
  • Tığlı, Mehmet (2003), Kurum İmajı Kavramı ve Sembolik Analoji Tekniği Yoluyla Marmara Üniversitesi’nin Kurum İmajının Belirlenmesine İlişkin Bir Uygulama, M.Üniversitesi IIBF Dergisi, Cilt XVIII, Sayı 1, İstanbul.
  • Torlak, Ömer (2001), Eğitim Hizmetleri Pazarlaması Açısından Üniversite Öğrencilerinin Hizmet Kalitesini Algılamalarının Önemi, Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi, Sayı 27., 397-416
  • Özalkuş, Ayşe (1994), Kurum İmajının Oluşumunda PR’ın Rolü, Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi, İ.Ü. SBE Tanıtım ve Halkla İlişkiler Bölümü, İstanbul.
Ejovoc (Electronic Journal of Vocational Colleges)-Cover
  • ISSN: 2146-7684
  • Yayın Aralığı: Yılda 2 Sayı
  • Başlangıç: 2011
  • Yayıncı: Kırklareli Üniversitesi
Sayıdaki Diğer Makaleler

AKTİF İŞGÜCÜ PİYASASI POLİTİKALARININ BELEDİYELERCE KADIN İSTİHDAMINI ARTTIRMAYA YÖNELİK KULLANIMI: BALÇOVA SEMTEVLERİ

Hatice Nur GERMİR

İŞLETMELERDE YÖNETİCİ ADAYI HAVUZU YÖNTEMİYLE, YÖNETİCİ ADAYLARININ BELİRLENMESİ (THY UYGULAMASI)

C. Gazi UÇKUN, Hasan LATİF, Ömer Faruk ÖZTÜRK

MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN MATEMATİK BAŞARISINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER: ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ BAKIMINDAN

Yusuf KAYA, Serkan ÖZDEMİR, Emine UTKUN

BAZI ÖNLİSANS PROGRAMLARINDA EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN İŞ GÜVENLİĞİ KONUSUNA YAKLAŞIMLARININ BELİRLENMESİ (Gümüşova Meslek Yüksekokulu Örneği)

Selman AKSOY, Bekir ÇEVİK

ÖRGÜT KÜLTÜRÜNÜN YAPISI VE İNSANİ İLİŞKİLER İLE ÖRGÜTSEL BAĞLILIK ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖRNEĞİ

Örgüt Kültürünün Yapisi Ve İnsani İlişki UÇKUN, Gazi UÇKUN, Seher UÇKUN, Barış DEMİR, Ayhan GÜLTEKİN, Ayhan GÜLTEKİN

SINIFLA VE GRUPLA TARTIŞMA YÖNTEMLERİNİN MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN AKADEMİK BAŞARILARINA ETKİSİ

Okan SARIGÖZ

VAKUM VE ISI İLE ŞEKİL VERİLEN BİR ÜRÜNDE KARŞILAŞTIRMALI KALINLIK DAĞILIMI TESPİTİ

Olcay EKŞİ, Selçuk ERDOĞAN

ANALYSIS OF GOVERNANCE AND CIVIL SOCIETY SUBJECTS IN TRAKYA REGION

Şerife KUZGUN

ELEŞTİREL DÜŞÜNMEYİ HEMŞİRELİK SÜRECİNDE UYGULAMA

Belgin YILDIRIM, Şükran Özkahraman KOÇ

EĞİTİM KURUMLARINDA KURUMSAL KİMLİK, KURUMSAL İMAJ VE EĞİTİME KATKISI

Gültekin ERDAL, İsmet GÜCÜYENER, Kelime ERDAL