Manisa'da (Yuntdağı) Yetiştirilen Üzüm Çeşitlerinin Ampelografik Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar

Anahtar Kelimeler:

-

Determination of Ampelographical Characters of Grape Cultivars Grown in Manisa (Yuntdağı)

Keywords:

-,

___

  • Akın, A., 1995. Konya İli Akören, Güneysınır ve Hadim Yöresi Üzüm Çeşitlerinin Kısa Ampelografik Özellikleri İle Göz Verimliliklerinin Belirlenmesi Üzerinde Araştırmalar, Basılmamış Yüksek Lisans Tezi, Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı, Konya, s 136.
  • Aktepe, N., 1994. Kalecik İlçesi Bağcılığı ve Yörede Yetişen Üzüm Çeşidinin Ampelografik Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerinde Araştırmalar, Basılmamış Yüksek Lisans Tezi, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı, Ankara, s 144.
  • Anameriç, M., 1964. “Çanakkale ve Üzümleri” Tarım Bakanlığı Ziraat İşleri Genel Müdürlüğü Yayınları, İstanbul.
  • Anonymous, 1983. Descriptors for Grape, International Board for Plant Genetic Resources (IBPGR) secretariat, Roma.
  • Ateş, F., 1995. Bazı Yerli ve Yeni Melez Üzüm Çeşitlerinin Ampelografisi İle Biyolojisi Üzerinde Araştırmalar, Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı, İzmir.
  • Boz, Y., 1995. Melezleme İle Elde Edilen Çekirdeksiz ve Sofralık Ümitvar Çeşit Adaylarının Ampelografik Özelliklerinin Belirlenmesi ve Kışlık Gözlerin Bulundukları Yere Göre Verimliliklerinin Saptanması, Yayınlanmamış Doktora Tezi, Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı, Tekirdağ, s 94.
  • Beyoğlu, N., 1995. Konya İli Beyşehir Yöresinde Yetiştiriciliği Yapılmakta Olan Üzüm Çeşitlerinin Kısa Ampelografik Özellikleri ve Göz Verimliliklerinin Belirlenmesi Üzerinde Araştırmalar, Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı, Konya, s 111.
  • Çelik, H., 1989. Amasya Merkez İlçede Yetiştirilen Bazı Üzüm Çeşitlerinin Ampelografik Özellikleri İle Şeker-Asit Oranlarının Tesbiti Üzerinde Bir Araştırma, 19 Mayıs Üni. Fen Bil. Ens., Yüksek Lisans Tezi, Samsun.
  • Çelik, H., 1999. Amasya’da Yetiştirilen Bazı Üzüm Çeşitlerinin Göz Verimliliklerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar, Tr.J. of Agriculture and Forestry 23: 685- 690.
  • Çoban H., 2002. Üzüm Çeşitlerinin Tanımlanmasında Yapay Sinir Ağlarının (YSA) Kullanımı. Türkiye V. Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu Bildirileri, 360- 365, (Cappadocia) Nevşehir.
  • Demir, İ., 1987. Ankara Koşullarında Yetiştirilen Bazı Üzüm Çeşitlerinin Ampelografik Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar, Basılmamış Yüksek Lisans Tezi, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı, Ankara, s 98.
  • Ecevit, F., ve Kelen, M., 1999. Isparta (Atabeya)’de Yetiştirilen Üzüm Çeşitlerinin Ampelografik Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma, Tr. J.of Agriculture and Forestry, 23:511-518.
  • Fidan, Y., Tamer, M.S., ve Eriş, A., 1972. Güdül İlçesi Bağcılığı Geliştirme İmkanları ve Önemli Üzüm Çeşitlerinin Ampelografik Vasıfları Üzerinde Araştırmalar, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yıllığı, 21(3-4):495-524.
  • Fidan, Y., 1973. Bağ-Bahçe Kürsüsü Araştırma Bağında Yetiştirilen Standart Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Ampelografik Vasıfları Üzerinde Bir Araştırmalar, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Yayın No:590, s 88.
  • Fidan, F., 1975. Ziraat Fakültesi Fermantasyon Teknolojisi Kürsüsü Koleksiyon Bağında Yetiştirilen Papaz Karası, Öküz Gözü ve Merzifon Karası Üzümlerinin Ampelografik Vasıfları Üzerinde Araştırmalar, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yıllığı, 24(1-2):67-95.
  • Galet, P., 1976. Precis D’ampelographia Pratique, 3 et 5 rue de la Vielle- Intendance Montpellier.
  • Gemalaz, N., 1994. Beypazarı ve Güdül İlçeleri Bağcılığı ve Yörede Yetişen Üzüm Çeşidinin Ampelografik Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerinde Araştırmalar, Basılmamış Yüksek Lisans Tezi, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı, Ankara, s 127.
  • Gürsöz, S., 1993. GAP Alanına Giren Güneydoğu Anadolu Bölgesi Bağcılığı ve Özellikle Şanlıurfa İlinde Yetiştirilen Üzüm Çeşitlerinin Ampelografik Nitelikleri İle Verim ve Kalite Unsurlarının Belirlenmesi Üzerinde Bir Araştırma, Basılmamış Doktora Tezi, Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı, Adana s 363.
  • İlter, E., ve Uzun, İ., 1988. Üzüm Çeşitlerinin Ampelografik Özellikleri, İzoenzim Bantları Yardımıyla Teşhisleri ve Fenolojik Safhalarının Çevre Şartlarıyla İlişkileri Üzerinde Araştırmalar, TUBİTAK, Tarım ve Ormancılık Araştırma Grubu, Proje No:TOAG-566, s 183.
  • Kaplan, N., 1994. Diyarbakır ve Mardin İllerinde Yetiştirilen Üzüm Çeşitlerinin Ampelografik Özelliklerinin Saptanması Üzerine Bir Araştırma, Basılmamış Doktora Tezi, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı, Ankara, s 205.
  • Kara, Z., 1990. Tokat Yöresinde Yetiştirilen Üzüm Çeşitlerinin Ampelografik Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerinde Araştırmalar, Basılmamış Doktora Tezi, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı, Ankara, s 318.
  • Kelen, M., ve Tekintaş, E., 1991. Gevaş ve Yöresinde Yetiştirilen Üzüm Çeşitlerinin Ampelografik Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerinde Araştırmalar, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi,1/2,12-34.
  • Kısakürek, H., 1956. İzmir ve Manisa Bağlarında Yetiştirilen Önemli Üzüm Çeşitlerinde İstihsal Standardizasyonu ve Standart Çeşitlerin Ampelografik Vasıfları Üzerinde Araştırmalar, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Yayın No:88, Ankara, s 119.
  • Marasalı, B., 1986. Ankara Koşullarında Yetiştirilen Bazı Yerli Standart Üzüm çeşitlerinin Ampelografik Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerinde Araştırmalar, Basılmamış Yüksek Lisans Tezi, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı, Ankara, s 87.
  • Morton, L. T., 1979. A Practical Ampelography (Translated and Adapred From P. Galet) Cornell University Press, Ithaca and London.
  • Odabaş, F., 1984. Iğdır Ovası Bağcılığı ve Burada Yetiştirilen Üzüm Çeşitlerinin Ampelografik Özellikleri Üzerinde Araştırmalar, Doğa 8(1):57-64.
  • Oraman, M.N., 1937. Ankara Vilayeti Bağcılığı ve Ankara2da Yetişen Başlıca Üzüm Çeşitlerinin Ampelografisi. Yüksek Ziraat Enstitüsü Çalışmalarından. Sayı.6.Ankara.
  • Oraman, N., ve Aksoy, H., 1945. Y.Z.E. Bağ-Bahçe Enstitüsü Koleksiyon Bağında Yetişen En Önemli Üzüm Çeşitlerinin Ampelografileri ve Çiçek Biyolojiler. Ankara Yüksek Ziraat Enstitüsü Dergisi, 5 (9): 148-171
  • Oraman, M, N., 1963. Ampelografi, Ankara Üniversitesi Yayınları:154, Ders Kitabı:50, Ankara, s 128.
  • Oraman, M. N ve Ağaoğlu, A. S., 1969. Türkiye Bağcılığının Bugünkü Durumu Gelişme İmkanları ve Memleketimizde Mevcut Başlıca Sofralık, Kurutmalık ve Şaraplık Üzüm Çeşitleri Üzerine Bir Araştırma. A.Ü. Ziraat Fakültesi Yayınları No:348.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1018-8851
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1964
  • Yayıncı: Prof. Dr. Banu YÜCEL
Sayıdaki Diğer Makaleler

Çanakkale'de Çimento Tozlarının Bazı Bitkilere ve Topraklara Etkileri

İsmet UYSAL, Nuray Mücellâ MÜFTÜOĞLU, Tuncay DEMİRER, Ersin KARABACAK, Tülay TÜTENOCAKLI

Manisa'da (Yuntdağı) Yetiştirilen Üzüm Çeşitlerinin Ampelografik Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar

Harun ÇOBAN, Emrehan KÜEY

Kuru ve Sulu Koşullarda Yetiştirilen Buğdayın Bazı Agronomik ve Kalite Özelliklerinin Direkt Seleksiyona Karşı İndirekt Seleksiyon Etkinliği

Muzaffer TOSUN, Süer YÜCE, Ali ERKUL, Hatice EGE

Aşağı Gediz Havzası Sulama Sisteminde Ana Kanal Düzeyinde Su Dağıtımında Yeterliliğin ve Değişkenliğin Belirlenmesi

Erhan AKKUZU, H. Baki ÜNAL, Sıtkı KARATAŞ

Destek Kültür Olarak Kullanılan Bazı Mayaların Beyaz Peynir Aroması Üzerine Etkileri

Harun KESENKAŞ, Necati AKBULUT

Bazı üzüm çeşiktlerinin 41 B VE 110 R Amerikan asma anaçları ile aşı tutma yüzdesi üzerine araştırmalar

Ahmet ALTINDİŞLİ, Burak İŞÇİ

Organik Tarımda Örtü Bitkilerinin Kullanımı

Elmas ÖZEKER, Mine ULUTÜRK

Bazı Tatlı Mısır Genotiplerinin Morfolojik Variyabilitesi

M. Kadri BOZOKALFA, Dursun EŞİYOK

Yazlık Kabaklarda (Cucurbita pepo L. cv. Sakız) Verim Dağılımı ve Hasat Sonrası Kalite Değişimlerinin Belirlenmesi

Tansel KAYGISIZ, M. Kadri BOZOKALFA, Fatih ŞEN, Dursun EŞİYOK

Bor Fazlalığının Ayçiçeği (Helianthus annuus L.cv. Sambro No.5) Bitkisininİn Vitro Koşullarda Kök Gelişimi ve Anatomisi Üzerine Etkileri

Esin Akçam OLUK, Hatice DEMİRAY, Dilek YARDIM