Information Terrorism As a Form of International Terrorism

Abstract. Information terrorism as a form of international terrorism is the main tool for the implementation of ideological terrorism. Information terrorism is a direct impact on the psyche and consciousness of people in order to form the necessary opinions and judgments that in a certain way guide people's behavior. In practice, information terrorism is usually understood as such a violent propaganda effect on the psyche, which leaves no opportunity for a person to critically evaluate the information received (as a rule, frankly biased information that achieves its goals not by the quality of the manipulative impact, but by its volume). This article also explores the types and methods of combating information terrorism. Özet. Uluslararası terörizmin bir biçimi olan bilgi terörizmi daha doğru bir tabirle ideolojik terörü uygulamadaki ana araçtır. Bilgi terörizmi, insanların davranışlarını belirli bir şekilde yönlendiren gerekli görüş ve yargıları oluşturmak için insanların ruhları ve bilinçleri üzerinde doğrudan bir etkidir. Uygulamada, bilgi terörizmi genellikle ruh üzerinde böylesine şiddetli bir propaganda etkisi olarak anlaşılır ve bu, bir kişinin alınan bilgileri eleştirel bir şekilde değerlendirmesine fırsat bırakmaz (kural olarak, amaçlarına manipülatif kalitesiyle değil, açıkçası önyargılı bilgiler ulaşır). Bu makalede ayrıca bilgi terörizmiyle mücadelenin türleri ve yöntemleri araştırılıyor.

Information terrorism as a form of international terrorism

___

  • Бёрк Э. (1979) Философское исследование о происхождении наших идей возвышенного и прекрасного: Пер. с англ. /Общ. ред., вступ. статья и коммент. Б. В. Мееровского.— М.: Искусство (История эстетики в памятниках и документах).
  • Вейман Г. Как современные террористы используют Интернет. Спец. Документ №116. URL:http//www.crime.vl.ru/index.php?p=949&more=1&c=1&tb=1&pb=1.
  • Закон Азербайджанской Республики «О борьбе с терроризмом» от 18 июня 1999 года. № 687-IQ. http://e-qanun.az/framework/3855
  • Михеев. И.Р. (2003) ТЕРРОРИЗМ: Понятие, ответственность, предупреждение (уголовно-правовое исследование). Квалификационная работа. - Владивосток: ЮИ ДВГУ.
  • Талышинский, Э. Б. О. (2020). ИНФОРМАЦИОННЫЙ ТЕРРОРИЗМ КАК ФОРМА МЕЖДУНАРОДНОГО ТЕРРОРИЗМА. In ФИЛОСОФИЯ И КУЛЬТУРА ИНФОРМАЦИОННОГО ОБЩЕСТВА (pp. 251-253).
  • Mark M.Pollitt, (1997) “Cyberterrorism: Fact or Fancy?” Proceedings of the 20th National Information Systems Security Conference, October.