SOYKIRIM SUÇU VE 1915 OLAYLARI

Bu çalışma; soykırım kavramının doğuşunu, Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi ve Türk Ceza Kanunu’ nda soykırım suçunun düzenlenmesini ve 1915 Olaylarının soykırım suçu açısından değerlendirilmesini içermektedir. Çalışmamızda sırasıyla; soykırım kavramının doğuşu ve suçun tarihsel gelişimi; Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi ve Türk Ceza Kanunu’nda soykırım suçunun düzenlenişi ve unsurları ana hatlarıyla ele alınacak olup; müteakiben, 1915 Olayları soykırım suçu açısından değerlendirilecektir. Çalışmamızın sonuç bölümünde ise, soykırım suçunun ve 1915 Olaylarının genel bir değerlendirmesi yapılacaktır.

___

  • AKTAN, Gündüz : Ermeni Sorununun Hukuksal Boyutu, http://www.eraren.org/bilgibankasi/tr/index2_1_1.htm , 17 Mart 2020.
  • AKÜN, Verda Neslihan : Uluslararası Hukukta ve Türk Hukuku’nda Soykırım (Jenosid) Suçu, Milletlerarası Hukuk ve Milletlerarası Özel Hukuk Bülteni, Prof. Dr. Sevin Toluner’e Armağan, Y. 24, S. 1-2, s. 53-70.
  • ARSLAN, Esat : 1915 Yılı Olaylarının Soykırım Suçu Ve İnsanlığa Karşı İşlenen Suçlar Bakımından Değerlendirilmesi, Yeni Türk Ceza Yasasında Yapılan Hatalar, Uluslararası Hukuk Ve Politika, C.1, S. 4, s. 17-31, http://www.usak.org.tr/dosyalar/dergi/oNmKZ4IsM8lkadGPi5rGDKFAym1img.pdf, 25 Eylül 2020.
  • ARSLAN, Esat : Soykırım Kavramı ve Uluslararası Statüye Kavuşturulan Suçlar, http://www.usakgundem.com, 3 Mart 2020.