Yunus Emre Bibliyografyası (1991-2021)

Türk kültür ve edebiyatının en önemli şahsiyetlerden biri olan Yunus Emre hakkında günümüze kadar yüzlerce bilimsel ve sanatsal çalışma yapılmışken bu çalışmaları denetleyen yalnızca birkaç bibliyografya çalışması yapılmıştır. Üstelik bu çalışmalardan bazıları oldukça dar kapsamlıdır. 1991 yılına kadarki dönemi içine alan ilk kapsamlı bibliyografya çalışmasından bu yana Yunus Emre literatüründeki hızlı artışa rağmen kapsamlı bir bibliyografya çalışmasının yapılmamış olması büyük bir eksikliktir. Yunus Emre Yılı münasebetiyle yapılan bu çalışmada 1991-2021 yılları arasında Yunus Emre hakkında ortaya konan literatürün bibliyografik tespit ve tasnifini yapmak hedeflenmiştir. Bu yıllar arasında çıkan kitap, tez, makale, sempozyum ve bildirilerin bibliyografik künyeleri verilmiştir.

Yunus Emre Bibliography (1991-2021)

While hundreds of scientific and artistic studies have been undertaken about Yunus Emre, one of the most important figures of Turkish culture and literature, only a few bibliographic studies have been chosen to compile these studies. Moreover, some of the studies are quite narrow in scope. There has been a rapid increase in the literature about Yunus Emre since the first comprehensive bibliographic study covering the period up to 1991. However, it remains a major shortcoming in the field that a comprehensive bibliography study has not been conducted. In this paper, which was written on the occasion of Yunus Emre Year, the author aimed to make a bibliographical master-text of the literature about Yunus Emre from 1991 to 2021. The bibliographic tags of the books, theses, articles, symposiums, and papers published between these years are given.

___

  • Aksan, Doğan. Yunus Emre Şirinin Gücü. Ankara: Bilgi Yayınevi, 2005. Albayrak, Nurettin. Gönül Çalab’ın Tahtı. İstanbul: Dergâh Yayınları, 2014. Anadol, Cemal. Gönüller Sultanı Yunus Emre. İstanbul: Kamer Yayınları, 1993. Ayvazoğlu, Beşir. Yunus, Ne Hoş Demişsin, Cumhuriyet Sonrası Yunus Emre Yorumları. İstanbul: Kapı Yayınları, 2016. Bilgin, Azmi. Yunus Emre. İstanbul: Bilge Kültür Sanat, 2013.