A modern tragic hero in Arthur Miller's play death of a salesman

Bu çalışma, Arthur Millerın Death of a Salesman adlı oyunundaki karakter Willy Lomannın trajik bir kahraman olmasını tartışır. Willy Lomannın klasik trajedi tanımına göre trajik bir kahraman sayılamayacağı ile ilgili birçok görüş ileri sürülür. Klasik Trajedi tanımına göre trajedi, trajik bir karakterin kendi hatası yüzünden yüksek bir mevkiden düşerek ölüm ile sonuçlanan istisnai bir felaket hikayesidir . Yine de Loman tamamen klasik trajik bir kahraman olarak düşünülemez, çünkü o sıradan bir insandır. Gerçekte o, toplumda birisi olma isteği olan 1940ların Amerikasındaki modern bir trajik kahramandır. Problemleri kendi yanılsamalarından, işinin ve ailesinin yanlış anlaşılmasından dolayı Amerikan Rüyasının gerçekleşmemesiyle ortaya çıkar. Loman, kişisel hatası yüzünden Amerikan Rüyasını Amerikan Kabusuna dönüştüren modern bir trajik kahramandır. Bu sebeplerden dolayı oyun, burjuvazi trajedisi olarak sınıflandırılabilinir. Bahsettiğimiz modern trajik kahraman hayatta kalabilme mücadelesi veren ve sanayileşmiş kapitalist bir dünyada kendi kimliklerini bulmaya çalışan bireyleri temsil eder.

Arthur Miller ın death of a salesman oyununda modern bir trajik kahraman

This paper discusses Arthur Miller s character, Willy Loman, in Death of a Salesman in terms of his being a tragic hero. There are several debates on Willy Loman pointing out that he is not a tragic hero in classical tragedy. The classical definition of a tragedy points out that "tragedy is a story of exceptional calamity leading to the death of a man of high estate because of his tragic flaw." Still Loman cannot be totally considered as a classical tragic hero since he is a common man. He is indeed a modern tragic hero in 1940 s America whose desire is to be someone in the society. His problems stem from his own delusions, the American Dream turning sour, and misunderstanding his job and family. Loman is a modern tragic hero turning the American dream into American Nightmare because of his personal flaw. For those reasons, this play can be classified as a "bourgeois" tragedy. This modern tragic hero represents individuals who try to survive and quest for self identity in a capitalistic commercialized world.

___

  • Aristotle. (1974). Poetics in Dramatic Theory and Criticism: Greeks to Grotowski. Bernard F. Dukore. New York: Holt, Rinehart and Winston.
  • Beşe, A. (2003).“Post-War American Domestic Drama: From Ethical Difficulties to Ethical Nihilism.” Interactions (12): 1-7.
  • Bigsby, C,W.E. (1982). A Critical Introduction to Twentieth-Century American Drama: 1900-1940. Cambridge: Cambridge UP.
  • Fromm, E. (1960). The Fear of Freedom. London:
  • Krutch, J. W.(1957). The American Drama since 1918. New York: George Braziller.
  • Leech, C. (1969). Tragedy. New York: Methuen.
  • Lewis, A. (1970). American Plays and Playwrights of the Contemporary Theatre. New York: Crown Publishers.
  • Miller, A. (1974). “Tragedy and the Common Man” in Dramatic Theory and Criticism: Greeks to Grotowski. Bernard Dukore. New York: Holt, Rinehart and Winston, pp. 894-97.
  • Miller, A. (1949). Death of a Salesman. Middlesex: Penguin.
  • Miller, A. (1982). Death of a Salesman. Intro. By Er Wood. London: Heinemann.