Bağımlılık

Bir teknoloji bağımlılık türü olan İnternet bağımlılığı, internet kullanımına sınırlama getirememe, sosyal veya akademik zararlarına rağmen kullanıma devam etme ve internete ulaşımın kısıtlandığı durumlarda kaygı duyma gibi belirtilerle kendini gösterir. Teknolojinin yaygınlaşması ile birlikte, bilgisayar çocukların dünyasında önemli yer edinmiştir. Tüm dijital araçlar çocukların bilişsel ve sosyal gelişimini etkilemektedir.
Anahtar Kelimeler:

Bağımlılık, Çocuk, İnternet

Addiction

Internet addiction, which is a type of technology addiction, manifests itself with symptoms such as inability to restrict internet use, continue to use it despite social or academic harms, and anxiety when access to the internet is restricted. With the spread of technology, the computer has gained an important place in the world of children. All digital tools affect the cognitive and social development of children.

___

  • Ocak, M.A. (2010). Aile ve İnternet. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yayınları. http://www.aep.gov.tr/wpcontent/uploads/2012/10/AileVeInternet.pdf Son Erişim Tarihi: 03.03.2020.
  • Eşği, N. (2014). Aile-Çocuk İnternet Bağımlılık Ölçeği’nin Türkçeye Uyarlanması: Geçerlik ve Güvenirlik Çalışması. Kastamonu Eğitim Dergisi, 22(2): 807-839.