Organik Oyunlar ve Organik Oyun Alanları

Bilgi ve bilim durağan olmanın aksine; değişen, dönüşen ve gelişen kavramlardır. İnsanlık teknoloji yarışında bir adım daha önde olmak için yarışırken diğer taraftan insanlığı büyük bir tehlike beklemektedir: insanın doğadan kopuşu ve sağlıksız yaşam. Teknolojik gelişmelerin hayatlarımızı kuşatması sonucunda doğal hayatla olan bağlarımız da gitgide zayıflamaktadır. Doğadan kopuşun sonucu olarak sağlıksız bir beden, sağlıksız bir birey, dolayısıyla sağlıksız bir toplum oluşmakta, tüm insanlığı etkileyen maddi ve manevi tahribatlar meydana gelmektedir. Eğitim ortamlarımızda da bu büyük tehlikenin yansımaları yaşanmaktadır. Bu çalışmanın amacı; teknoloji çağı denilen günümüz de, yaygın kullanılan ve her geçen gün artan teknolojik araç (bilgisayar, tablet, sanal oyun, akıllı telefon, playstation vs.) bağımlılığı ve bunun çocuklar üzerindeki zararlı etkilerini ortaya koyarak, literatür taramasına dayalı olarak, çocukların bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişimlerini sağlayıcı, organik oyunların oynandığı bir eğitim modeli hakkında çeşitli görüş ve öneriler geliştirmektir.

Dizin / İndeks ULAKBİM Sosyal ve Beşeri Bilimler Veri Tabanı, EBSCOHOST, Index Copernicus, Proquest Education Journals Database, Modern Language Association, Citefactor, The Directory of Research Journal Indexing, Open Academic Journal Index, Ulrich’s Periodicals Directory

___

Altunkaynak B.Z. ve Özbek, E. (2006). Obezite: Nedenleri ve Tedavi Seçenekleri, Van Tıp Dergisi: 13 (4):138-142.

Dinç, H. (1993). Çocuk Oyun İşlevi ve Öğeleri, Yüksek Lisans Tezi, Yıldız Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul.

Dönmez, N. B. (1992). Üniversite çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü ve kız meslek lisesi öğrencileri için oyun kitabı, İzmir: Bayrak Matbaası.

Millî Eğitim Bakanlığı (2009). MEGEP (Mesleki Eğitim Ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi) Çocuk Gelişimi Ve Eğitimi Çocuğun Gelişimi, Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara

Sevinç, M. (2004). Erken Çocukluk Gelişimi ve Eğitiminde Oyun, İstanbul: Yaylacık Matbaası

Şarbat, G. ve Demirkol, M. (1999). “Obesite”, Aysel Ekşi (Ed.), Ben Hasta Değilim, Nobel Tıp Kitapevleri, s.441-450

Turan, M. (2012). Organik Oyunlar, (http://www.so-der.org/doc.dr.mehmet-turan/2/organik- oyunlar.html; 03.05.2014 tarihinde erişilmiştir.)

TÜDOF (2012). Oyun Sektöründe 29 Yıl,

(https://www.tbmm.gov.tr/arastirma_komisyonlari/bilisim_internet/docs/sunumlar/turkiye_d

ijital_oyunlar_federasyonu.pdf; 24.04.2015 tarihinde erişilmiştir.)

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi-Cover
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 2012
  • Yayıncı: Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi