QuaVita: Sağlıklı Yaşam Mobil Uygulaması

Mobil sağlık, kullanıcıların sağlıklarını takip etmelerini, tıbbi verilerini izlemelerini, tedavi süreçleri ile ilgili hatırlatma uyarılarını almalarını, günlük aktivitelerini ve yaşam biçimlerini izlemelerini sağlamaktadır. Günümüzde mobil cihaz kullanımı sağlıklı yaşam biçiminin sürdürülmesindeki en önemli araçlardan biri haline gelmiştir. Hayatımızın bir parçası haline gelmiş olan mobil cihazlar, mobil sağlık amacı ile kullanılmakta ve kullanıcıların sağlık durumlarını kolaylıkla takip edebilmelerini sağlamaktadır. Bu çalışmada, sağlıklı yaşam sürecinin izlenmesini sağlamak için QuaVita sağlıklı yaşam mobil uygulaması geliştirilmiştir. Geliştirilen QuaVita mobil uygulaması ile kullanıcıların sağlıklı bir yaşam süreçlerine destek olmak amaçlanmaktadır. QuaVita, kullanıcıların sağlık verilerini saklamalarını, kalp ritimlerini ölçebilmelerini, ilaç alarmı, günlük adım takibi ve su tüketim takibi yapabilmelerini sağlamaktadır. Kullanıcılar ayrıca, Türkiye’deki tüm nöbetçi eczanelere uygulama üzerinden erişebileceklerdir. QuaVita uygulaması ile her yaştan kullanıcının sağlıklı yaşam hedeflerini kolay bir şekilde takip edebilmeleri amaçlanmıştır. Böylelikle, kullanıcılar sağlıkları konusunda daha bilinçli olabilecekler ve sağlıklı yaşam biçimlerine yönelik farkındalıklarını arttırabileceklerdir.

QuaVita: A Healthy Living Mobile Application

Mobile health enables users to track their health, monitor their medical data, receive reminders about treatment processes, and monitor their daily activities and lifestyles. Today, the use of mobile devices has become one of the most important tools in maintaining the healthy lifestyle. Mobile devices, which have become a part of our lives, are used for mobile health purposes and enable users to easily monitor their health status. In this study, QuaVita healthy living mobile application is developed to track the healthy wellness. The developed QuaVita mobile application aims to support users’ healthy lifestyle. QuaVita enables users to store their health data, measure their heart rhythms, remind their medication, tracks their daily steps and water consumptions. Users will also be able to access all the pharmacies on duty in Turkey through the application. Users of all ages can easily follow their healthy life goals with the QuaVita application. Thus, users will be more attentive about their health and increase their awareness of healthy lifestyles.

___

  • Aydın, N., “Sağlıkta Yeni Bir Dönem: Mobil Sağlık”, International Social Mentality and Researcher Thinkers Journal, 6(38): 2438-2447, 2020.
  • Değerli, M., “Mobil Sağlık Uygulamalarına Genel Bir Bakış ve Özgün Bir Mobil Sağlık Uygulaması Geliştirilmesi”, EMO Bilimsel Dergi, Cilt:11, Sayı: 21, s. 59-69, 2021.
  • Eczaneleri.net, “Türkiye’nin Nöbetçi Eczaneleri”, https://eczaneleri.net Son Erişim: 30 Kasım 2022
  • FatSecret, https://www.fatsecret.com Son Erişim: 30 Kasım 2022
  • Firebase, https://firebase.google.com Son Erişim: 30 Kasım 2022
  • Flutter, https://flutter.dev Son Erişim: 30 Kasım 2022 Istepanian, R.S.H., Laxminarayan, S., Pattichis, C.S., M-Health: Emerging Mobile Health Systems, 1st Ed., Springer, 2006.
  • Kopmaz, B. ve Arslanoğlu, A., “Mobil sağlık ve akıllı sağlık uygulamaları”, Sağlık Akademisyenleri Dergisi, 5(4): 251-255, 2018.
  • MyFitnessPal, https://www.myfitnesspal.com Son Erişim: 30 Kasım 2022
  • MyTheraphy, https://www.mytherapyapp.com Son Erişim: 30 Kasım 2022
  • Nöbetçi Eczane, https://play.google.com/store/apps/details? id=com.adcinteractive.eczane&hl=tr&gl=US Son Erişim: 30 Kasım 2022
  • Rest API Tutorial, https://restfulapi.net Son Erişim: 30 Kasım 2022
  • Tezcan, C., “Sağlıkta Yenilikçi Bir bakış Açısı: Mobil Sağlık”, Teknik Rapor, TÜSİAD-T/2016-03/575, 2016.
  • Ünalır, E., Can, Ö. ve Ünalır, M.O., Mobil Uygulamaların Ulusal Aşı Bilgi Sistemindeki Yeri ve Önemi, Mobil Yaşam ve Uygulamaları, s. 203-215, 2011.