İletişim Ağları Üzerinden Uyarlanabilir Video İletimi

ÖzBu makalenin amacı video bithızını düşürme ve yüksek çözünürlüklü video dosyasının boyutunu uygun haldetutabilmektir. Bu işlem yeni nesil bir İleri Video Kodlayıcı ile yapılır. Bu tür bir işlem, tek düzeyli ya da çok düzeylikodlayıcılarla yapılabilir. Amaç, kod çevrimine ulaşılabilecek bir sürecin yürütülmesidir. Video sıkıştırması içinkullanılan kod çözücü H.264’tür. H.264 AVC’nin kodlanması için x264 kütüphanesi kullanılmıştır. Bithızı kontrolükodlayıcının içine yerleştirildiğinde, daha güvenilir ve iyileştirilmiş bir sisteme ulaşılır ve video kodlayıcınınçıkış oranı geçici bellekten sağlanan geri besleme ile sağlanır. QP, döngü uzunluğu gibi etkin parametreler,video kodlama sürecinde kullanılabilir. Deneme senaryolarında QCIF, CIF, HD gibi farklı biçimlerde videolarkullanılmıştır. Standartların uygulanması ve denenmesinde ise JM19 referans yazılımı kullanılmıştır.

Adaptive Video Transmission Over Communication Networks

Abstract

___

  • Cisco, 2019. Cisco VNI Global IP Traffic Forecast. 2014-2019. 2019. url: \url{http: //www.cisco.com/c/en/ us/solutions/collateral/serviceprovider/visual-networking-index-vni/VNI_Hyperconnectivity_ WP.html}.
  • Conklin Gregory J. 2001,” Video Coding For Streaming Media Delivery On The Internet” IEEE TRANSACTIONS ON CIRCUITS AND SYSTEMS FOR VIDEO TECHNOLOGY, VOL. 11, NO. 3.
  • Joshi Madhuri A., Raval Mehul S., Dandawate Yogesh H., Joshi Kalyani R., Metkar Shilpa P., 2015. Image and Video Compression Fundamentals, Techniques, and Applications.
  • Karmakar G. and Dooley L.S.,2008. Mobile Multimedia Communications: Concepts, Applications, and Challenges. IGI Global.
  • Khalil I. and . Weippl E., 2011. Innovations in Mobile Multimedia Communications and Applications: New Technologies. IGI Global.
  • Mamatha R. and Keshaveni N., 2014 “Comparative Study of Video Compression Techniques- H264/AVC,” Int. J. Adv. Res. Comput. Sci. Softw. Eng. Res., vol. 4, no. 11, pp. 874–877.
  • Meraj M.and Kumar S., 2015. “Evolution of Mobile Wireless Technology from 0G to 5G .,” Int. J. Comput. Sci. Inf. Technol., vol. 6, no. 3, pp. 2545–2551.
  • Yun Q. and Sun H., 2000. Image and Video Compression for multimedia engineering: Fundamentals, Algorithms, and Standards.