Haydar Aliyev ve Stratejik Gelişimimizin Temelinde Milli Manevi Değerlerin Yeri ve Rolü

Araştırma çalışmalarımızda bağımsızlığımızın ilk yıllarından itibaren son derece karmaşık tarihsel koşullarda halkımıza ait milli ve manevi değerlerimizin yeniden canlanması, korunması ve gelecek nesiller için saxlanılması konusunu devlet politikasının öncelikli yönlerinden biri haline getiren büyük lider Haydar Aliyev'in ulusal devletçiliği belirli bir ahlaki değerler sistemine dayalı olarak tek bir amaca yönlendirmesi, halkın tarihi belleğinin ve manevi mirasının restorasyonuna ve korunmasına hizmet eden geniş çaplı bir faaliyet programı yürüterek, dilimizi, dinimizi ve geleneklerimizi saxlamaq ve yaşatmak, milli, vatansever ruhlu bir nesil yetiştirmek ve zengin bir iç dünyaya sahip azerbaycanlı imajını tüm dünyaya tanıtmak amaçlı faaliyetler felsefi analize dahil edilmişdir.

___

  • Bünyadov, Z. M. (2007). VII-IX yüzyıllarda Azerbaycan. Doğu-Batı. H. Aliyev, (2010). Bağımsızlığımız ebedîdir: Konuşmalar, nutuklar, beyanatlar, mektuplar, söyleşiler. Otuz birinci kitap: Kasım 2000 - Ocak 2001 / Yayınından sorumlu R. Mehdiyev. Azernashr.
  • H. Aliyev, (1997). Bağımsızlığımız ebedidir. Dördüncü Kitap: Haziran 1995 - Kasım 1995. Konuşmalar, konuşmalar, açıklamalar, mektuplar, röportajlar. Serbest bırakılmasından R. Mehdiyev sorumludur. Azernashr.
  • H. Aliyev, (2013). Bağımsızlığımız ebedîdir: Konuşmalar, nutuklar, beyanatlar, mektuplar, söyleşiler. Kırkbeşinci kitap: Mayıs 2003 - Aralık 2003 / Yayınından sorumlu R. Mehdiyev. Azernashr. Haydar Aliyev. Bağımsızlığımız ebedidir. Birinci kitap, Konuşmalar, konuşmalar, açıklamalar, mektuplar, röportajlar. Haziran 1993 - Mayıs 1994. (1997). Azernaşr.
  • Khalilov, S. (2007).Manevi felsefe. Azerbaycan Üniversitesi yayınevi.
  • Tuncay, B. (2015). İslam öncesi Azerbaycan Türklerinin dili ve edebiyatı.Bilim ve Eğitim.