Kitap İncelemesi: Uluslararası İlişkilere Duygusal Bakış

Uluslararası İlişkiler yazınında oldukça yeni bir alan olan duygular, yazına 2000’li yılların başlarından itibaren dahil olmaya başlamıştır. Yazındaki bu “duygusal dönüş” (emotional turn), ana akım Uluslararası İlişkiler teorilerinden ayrılarak alana daha disiplinler arası bir yaklaşım getirmeyi hedeflemiştir. Özellikle Türkçe yazında bu alana dair çalışmaların son zamanlarda ilgi görmesine istinaden Doç. Dr. Erdem Özlük, alandaki ilk Türkçe kitabı 2016 yılında kaleme alarak disipline önemli bir katkı yapmıştır. Bu kitap incelemesinde de Özlük'ün "Uluslararası İlişkilere Duygusal Bakış" adlı kitabı konu edilmiştir.

AN EMOTIONAL OUTLOOK ON INTERNATIONAL RELATIONS

Being a fairly new field in International Relations, emotions began to be studied beginning from the early 2000s. This “emotional turn” in the discipline aimed to establish a more interdisciplinary approach, separating it from mainstream theories. Based on the recent interest in emotions, especially in the Turkish literature, Assoc. Prof. Erdem Özluk has made a significant contribution to the discipline by penning the first Turkish book in the field in 2016. In this review of the book, Özluk's book "An Emotional Outlook on International Relations" was examined.

___

  • Koschut, S., Hall, T. H., Wolf, R., Solomon, T. Y., Hutchison, E., ve Bleiker, R. (2017). Discourse and emotions in International Relations. International Studies Review, 19(3), 481–482. https://doi.org/10.1093/isr/vix033