Rfid ile Kargo Yönetimi

RFID (Radio Frequency Identification) kablosuz haberleşme kullanımı yaygınlaşmakta olan bir teknoloji olup barkod teknolojisine alternatif olarak gelişmektedir. Bu çalışmada RFID teknolojisi ile gerçekleştirilen sistem sayesinde kargo paketlerinin sağlıklı bir şekilde takibi yapılabilmekte ve merkezî bir noktada kargo paketlerinin ayrılma işlemi bant üzerinde otomatik olarak gerçekleştirilebilmektedir. Gerçekleştirilen sistemde, gönderilecek her pakete bir RFID etiketi yapıştırılmakta ve paketler gidecekleri yerlere insan eli değmeden hatasız olarak yönlendirilmektedir. Bu sistem sayesinde, yürüyen bant üstünden geçen paketlerin üzerindeki RFID etiketi manyetik alan prensibine göre okunmakta, etiketin içerisindeki bilgiler Micro Reader devresi aracılığı ile bilgisayara aktarılmakta ve bilgisayar kendisine gelen bilgileri, veritabanına göre yorumlayarak paketleri gidecekleri yerlere yönlendirmektedir. Böylece paketlerin gidecekleri yerlere göre yönlendirilmesi hızlı ve hatasız gerçekleştirilmektedir

Cargo Control with Rfid

Keywords:

-,

___

  • Aldemir O., Dinçer Z., Aydın E. ve Öktem R. 2006. Aktif RFID Sistemi Kullanarak İç Mekanda Yönlendirme , Uluslararası Radyo Bilimleri Birliği Kongresi.
  • Catalyst, 2003. RFID and Your Supply Chain How to Transform Your Operations with the Technology of the Future, White Paper.
  • Chau, F. 2004. Unlocking the Supply Chain with RFID, Wirelessasia, 26-28.
  • Jones, P., Clarke-Hill, C., Shears, P., Comfort, D. 2004. Radio Frequency Identification in Retailing and Privacy and Public Policy Issues, Management Research News, Vol.7, No.8/9, 46-54.
  • Jones, P., Clarke-Hill, C., Shears, P., Comfort, D., Hillier, D. 2004. Radio Frequency Identification in the UK: Opportunities and Challenges, International Journal of Retail & Distribution Management, Vol.32, No.3, 164- 171.
  • Pine, H.B. 2005. RFID and the Importance of Integration and Software, ABI esearch.
  • Smith, A. D. 2005. Exploring Radio Frequency Identification Technology and Its Impact on Business Systems, Information Management & Computer Security, Vol.13, No.1, 16-28.
  • Texas Instrument. 2004. RFID Low Frequency S2000 Series Datasheet TI*RFID. 2004. RFID Ürünleri http://www.microdis.com.tr/page.asp?id=175 (Erişim tarihi:15-09-2008)