Üniversite Öğrencilerinin Meslek Seçimini Etkileyen Faktörlerin Değerlendirilmesi: Çağrı Merkezi Hizmetleri Örneği

Bu araştırmanın amacı, çağrı merkezi hizmetleri mesleğini seçen öğrencilerin bu mesleği tercih etme nedenlerini tespit etmek ve bilinç düzeylerini ölçmektir. Araştırmada Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu Çağrı Merkezi Hizmetleri ön lisans programı öğrencilerinin katılımıyla anket yöntemi uygulanmış ve veriler üzerine betimsel analiz yapılmıştır. Araştırmada genel olarak katılımcıların kendi tercihleriyle veya başkalarının tavsiyelerini alarak; yeteneklerine uygun, iş avantajları yüksek ve ilgi duydukları bir meslek olan çağrı merkezi hizmetlerini seçtikleri ve bilinçli tercih yaptıkları sonuçlarına ulaşılmıştır.

Üniversite Öğrencilerinin Meslek Seçimini Etkileyen Faktörlerin Değerlendirilmesi: Çağrı Merkezi Hizmetleri Örneği

Biochemical treatment of wastewaters with organic load method is more widely used and produced in activated sludge. Industries and local governments to establish systems for the removal of sludge and sludge are trying to take advantage of economic value. One of these systems is to use as fuel by biogas treatment sludge. The study of wastewater treatment plants and the amount of biogas energy values obtained were examined organic matter to biogas and energy from the plant wastewater, convertibility and the results depending on the characteristics of the stabilized sludge solution advises on the use of field

___

  • Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü, (2003). Eskişehir Yolu 7.km No:166 Posta kodu:06520, Çankaya, Ankara
  • Kaya, D. (2010). Evsel Kaynaklı Arıtma Çamurlarının Biyogaz Üretiminde Kullanımının Değerlendirilmesi, Tübitak-Mam Enerji Enstitüsü.
  • Özcan, M., Öztürk, S., ve Yıldırım, M. (2011). Türkiye’nin Farklı Kaynak Türlerine Göre Biyogaz Potansiyellerinin Belirlenmesi, IV. Enerji Verimliliği ve Kalitesi Sempozyumu, s. 243-247, Kocaeli.
  • Özdemir, Ö. (2010). Kayseri Atıksu Arıtma Tesisi Arıtma Çamuru Uygulamaları, 2. Atık Teknolojileri Sempozyumu ve Sergisi, 04-05 Kasım 2010, s.190-192, İstanbul.
  • Türker, M. (2000a). Hidrojen sülfür içeren gazların arıtılması:1-fizikokimyasal yöntemler, Su Kirliliği ve Kontrolü Dergisi, 10, 1, 15-26.
  • Türker, M. (2000b). Hidrojen sülfür içeren gazların arıtılması:2-biyoteknolojik yöntemler, Su Kirliliği ve Kontrolü Dergisi, 10, 1, 27-45.
  • Türker, M. (2003). Anaerobik Biyoteknoloji: Türkiye ve Dünya’daki eğilimler, 2. Ulusal Çevre Kirliliği Kontrolü Sempozyumu, 22-24 Ekim, ODTÜ, s. 228-236.
  • Türker, M. (2008). Anaerobik Biyoteknoloji ve Biyoenerji Üretimi, Çevkor Vakfı Yayınları, İzmir, 260 sayfa.
  • Yiğit, K.S., Gündüz, M., Şerit, G., Yeğin, M., Saraç, M., Bayram, İ., Bostan, Ü., ve Pir, H. (2011). Arıtma Çamurundan Biyogaz Üretimi ve Enerji Tasarrufu. http://www.mmo.org.tr/resimler/dosya_ekler/59277693eaa12f3_ek.pdf
  • http://www.topkapigroup.com.tr/referanslarimiz_default.asp