Çin’in ‘Tek Kuşak Tek Yol’ Projesi Ve Asya Altyapı Yatırım Bankası

‘Tek Kuşak Tek Yol’ (TKTY) girişimi Çin Halk Cumhuriyeti’nin (ÇHC) en önemli dış politika başarılarından birisi olarak gösterilmektedir. TKTY girişiminin ekonomik, siyasi ve sosyo-kültürel boyutları bulunmaktadır. TKTY aracılığı ile ÇHC bir üretim üssü haline dönüşecek ve Avrupa’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada ticaret yapma imkânı sağlayacaktır. Diplomatik açıdan oldukça stratejik bir hamle olarak nitelenen TKTY girişimi ile ÇHC başta altyapı olmak üzere enerjide ve ulaşımda önemli projeleri hayata geçirmektedir. Altyapı projelerinin finansmanında Asya Altyapı Yatırım Bankası (AAYB) önde gelen finansal kuruluştur. AAYB ile ÇHC proje finansmanında ihtiyaç duyulan sermaye ve teknik hizmet ihtiyacını karşılamayı hedeflemektedir. TKTY ve AAYB sayesinde Çin komşu ülkelerle olan ekonomik ve siyasi ilişkilerini geliştirecektir. Jeoiktisat ve jeopolitik açıdan da TKTY ve AAYB ÇHC’ne ait şirketlerin kıtalararası yatırım yapmalarının yolunu açmış olacaktır. Bölge dengelerini değiştirecek olan bu hamlelerin ÇHC için önemli fırsatların yolunu açması beklenmektedir. Bununla birlikte ÇHC’nin karşısında çeşitli zorluklar da bulunmaktadır. Bu çalışmada öncelikle ÇHC’nin TKTY girişimi çeşitli yönleriyle açıklanmaya çalışılmıştır. Sonrasında AAYB’nın kuruluşu, amaçları ve hedefleri üzerinde durulmuştur. 

Çin’in ‘Tek Kuşak Tek Yol’ Projesi Ve Asya Altyapı Yatırım Bankası

‘Tek Kuşak Tek Yol’ (TKTY) girişimi Çin Halk Cumhuriyeti’nin (ÇHC) en önemli dış politika başarılarından birisi olarak gösterilmektedir. TKTY girişiminin iktisadi, siyasi ve sosyo-kültürel boyutları bulunmaktadır. TKTY aracılığı ile ÇHC bir üretim üssü haline dönüşecek ve Avrupa’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada ticaret yapma imkanı sağlayacaktır. Diplomatik açıdan oldukça stratejik bir hamle olarak nitelenen TKTY girişimi ile ÇHC başta altyapı olmak üzere enerjide ve ulaşımda önemli projeleri hayata geçirmektedir. Altyapı projelerinin finansmanında Asya Altyapı Yatırım Bankası (AAYB) önde gelen finansal kuruluştur. AAYB ile ÇHC proje finansmanında ihtiyaç duyulan sermaye ve teknik hizmet ihtiyacını karşılamayı hedeflemektedir. TKTY ve AAYB sayesinde Çin komşu ülkelerle olan iktisadi ve siyasi ilişkilerini geliştirecektir. Jeoekonomik ve jeopolitik açıdan da TKTY ve AAYB ÇHC’ne ait şirketlerin kıtalararası yatırım yapmalarının yolunu açmış olacaktır. Bölge dengelerini değiştirecek olan bu hamlelerin ÇHC için önemli fırsatların yolunu açması beklenmektedir. Bununla birlikte ÇHC’nin karşısında çeşitli zorluklar da bulunmaktadır. Bu çalışmada öncelikle ÇHC’nin TKTY girişimi çeşitli yönleriyle açıklanmaya çalışılmıştır. Sonrasında AAYB’nin kuruluşu, amaçları ve hedefleri üzerinde durulmuştur.

___

  • Bessler, P. 2016. China's "new Silk road": Focus on Central Asia, EU-Asia Economic Governance Forum, http://www.kas.de/wf/doc/kas_43841-1522-2-30.pdf?160401030733 (28.01.2017).
  • China Britain Business Council ve Foreign and Commonwealth Office, “One Belt One Road – A role for UK companies in developing China’s new initiative”, http://www.cbbc.org/cbbc/media/cbbc_media/One-Belt-One-Road-mainbody.pdf (17.08.2017)
  • Ekman, A. 2015. China in Asia: What is behing the new silk roads?, French Institute of International Relations and OCP Policy Center, https://www.ifri.org/sites/default/files/atoms/files/note_ae_ocppc-ifri_en_0.pdf (18.08.2017).
  • Katada, S.I. 2016. At the Crossroads: The TPP, AIIB, and Japan’s Foreign Economic Strategy, AsiaPasific Issues, No. 125, pp. 1-9.