Yeni Düzen Arayışında Mülteci sorunları -Aydın İli Örneği

Göç, neden ve sonuçlarıyla birlikte hem göç eden bireyleri hem de göç alan yerde yaşayanları etkileyen önemli bir süreçtir. Göç sürecinin, ancak yerleşilen ülkeye uyum sağlayabilmek ile sağlıklı bir şekilde tamamlandığı düşünüldüğünden Suriyeli bireylerin göç sonrasında, farklı bir ülkeye gelmeleriyle, eğitim ve sağlık hizmetlerine ulaşmada, bölgenin kültürüne, toplumsal yaşamına uyum sağlamada yaşanılan problemler ve savaş nedeniyle yaşanan sorunların toplumsal hayata nasıl yansıdığı sorgulanmıştır

Immigration is an important process with its causes and effects which influence both the individuals immigrating and the people living in the places which allow immigrants. As it is considered that the process is completed sturdily only by being able to adjust to the country settled down, it is questioned, after Syrian individuals immigrating to a different country, how the problems with accessing to the healthcare and education services and adjusting the social life, culture of the region and the troubles experienced due to the wars reflect on the social life

___

  • ALPTEKİN, Duygu (2011), Toplumsal Aidiyet ve Gençlik: Üniversite Gençliğinin Aidiyeti Üzerine Sosyolojik Bir Araştırma, Konya: Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalı, (Yayımlanmamış Doktora Tezi).
  • ILGIN, Candan; HACIHASANOĞLU, Orhan (2006), “Göç-Aidiyet İlişkisinin Belirlenmesi İçin Model: Berlin/Kreuzberg Örneği” itüdergisi/a –mimarlık- planlama-tasarım), C.5, S.2, ss. 59-70.
  • KOLUKIRIK, Suat (2006), “Bulgaristan’dan Göç Eden Türk Göçmenlerin Dayanışma ve Örgütlenme Biçimleri: İzmir Örneği”, Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, C. 30, No.1, ss. 1- 13.
  • KOLUKIRIK, Suat (2014), “Uluslararası Göç ve Türkiye: Yerel Uygulamalar ve Görünümler”, Zeitschrift für die Welt der Türken, Vol. 6, No. 2, ss. 37-53.
  • YILDIRIM, Onur (2006), Diplomasi ve GöçTürk-Yunan Mübadelesinin Öteki Yüzü, 1. Baskı, İstanbul: İstanbul Bilgi Üniversitesi Yay.
  • YILMAZ, Halim (2013), “Türkiye’de Suriyeli Mülteciler- İstanbul Örneği”, istanbul.mazlumder.org/webimage/suriyeli_ multeciler_raporu_2013.pdf, (06.04.2017).