Muhafazakâr Değişim

i, hastalıklı bir medeniyet tasavvurundan beklemek, “Modernizm” in tuzağına düşmektir. Zihniyet inkılâbı ithal ve devşirmeci bir sistemle değişimi hayata geçirmediği gibi kaba softa bir muhafazakârlığı da beraberinde getirecektir. Yeni bir medeniyet inşa ve ihya iddiasında bulunmak, ayakları yere basan petrol zengini ithal mezhebî cereyanlardan ırak; gerçek manada yayın kirişini elinde tutan ve çekebildiği kadar gereye çeken tarihi derinlik ; bıraktığında kendi medeniyet değerlerini ileriye fırlatan bir mefkûre, Muhafazakâr Değişimi hazırlayan bir medeniyet tasavvurudur

Conservative Change

To expect the strict variation from a civilization envision means that those who expect it are trapped by modernism. The mentality revolution does not make change come to life. Furt- hermore, it will make a rude conservatism come to life. To claim to build a new civilization, is an envision which is rich in terms of petroleum, away from circulation, who literally holds the reality in his hand and pull his back the historical deepness.

___

  • ERDOĞAN, Recep Tayyip, Yeni Türkiye Dergisi, “Yeni Türkiye Özel Sayısı: Yeni Türkiye”, Ocak-Şubat 2014,Yıl:10, Sayı; 56, Ankara.
  • KARAKOÇ, Sezai, Ruhun Dirilişi, Diriliş Yayınları, İstanbul, 2010
  • TOPÇU, Nurettin, Yarınki Türkiye, Dergâh Yayınları, İstanbul, 2011