TERMİK SANTRALLERDE YANGIN GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİN ANALİZİ; ZONGULDAK EREN ENERJİ ÖRNEĞİ

Bu çalışmada, binalarda yangın güvenlik önlemleri endüstriyel yapılarla sınırlandırılmıştır. Tehlikeli madde depolanması ve çalışma şekli bağlamında termik santraller yüksek yangın riski olan yapılardır. Taşıma, depolama, hazırlama, yakma tesisleri, elektrik üretim tesisleri ve yardımcı işletmeler kapsamında yüksek yangın riskli bölümler incelenmiştir. "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik" ve "NFPA Standartları" gereği yangın güvenlik önlemleri aktarılmıştır. Bilgilendirmeler neticesinde 2018 yılının Zonguldak Eren Enerji Yangın Risk Değerlendirme Raporu ile termik santralin yangın güvenlik önlemleri incelenip paylaşılmıştır.

___

  • Mammacıoğlu, O., Coşkun. G., Soyhan. H.S. (2017). Su ile Karışmayan Yağ (B, F, H Sınıfı) Yangınlarda Yangın Söndürme Cihazlarının Doğru Kullanımı. Uluslararası Yakıtlar, Yanma ve Yangın Dergisi, 5, 19-23.
  • Demirel, F., Altıntaş, S. (2015). Yapı Elemanlarının Yangına Dayanım Performanslarının Avrupa Birliği Direktiflerine Göre Sınıflandırılması ve Konunun Türkiye- Avrupa Genelinde İrdelenmesi. Politeknik Dergisi, 8(4), 381-395.
  • Yorulmaz, G. (2001). Yangından korunma ve binalarda yangın güvenliği önlemleri, yüksek lisans tezi, Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Konya.
  • Temizalan Uçar, A. (2019). Endüstriyel tesislerde yangın güvenliği ve bir fişli kablo üretim tesisinin yangın güvenliği açısından değerlendirilmesi, yüksek lisans tezi, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, İstanbul.
Uluslararası Yakıtlar Yanma Ve Yangın Dergisi-Cover
  • ISSN: 2564-6435
  • Başlangıç: 2016
  • Yayıncı: Hakan Serhad SOYHAN
Sayıdaki Diğer Makaleler

Çevresel Sürdürülebilirlik için Konutların Isıtma Enerji Tüketimlerine Bağlı Emisyonların Yaşam Çevrimi Çevresel Etki Değerlendirmesi ile İncelenmesi

Okan KON, Koray SANDAL

Alışveriş Merkezlerinde Yangın Anında Tahliye Olanaklarının Bilgisayar Destekli Simülasyon Programları İle Performans Bazlı Değerlendirilmesi

Koray ULUÇ, Gökhan COŞKUN, Ekrem BÜYÜKKAYA

Yangından Etkilenme Oranını Azaltan ve Tahliyeyi Kolaylaştıran Yöntemlerin Etkinliğinin Simulasyon Destekli İncelenmesi: Yaşlı Bakım ve Huzur Evleri Modeli

Kerem İLBAY, Gökhan COŞKUN, Ekrem BÜYÜKKAYA

TERMİK SANTRALLERDE YANGIN GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİN ANALİZİ; ZONGULDAK EREN ENERJİ ÖRNEĞİ

Elif ÇATAKLI, Ekrem BÜYÜKKAYA

TEKSTİL FABRİKALARINDA YANGIN TEHLİKESİ, YANGINDAN KORUNMA VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ “ÖRNEK VAKA ANALİZİ”

Çiğdem IŞIK, Hüseyin ALTUNDAĞ

Elektrikli Otomobillerin Yapısı ve Yangın Riskleri

Hüseyin ALYAR

Kocaeli İli Yangın Karakteristiklerinin İncelenmesi

Muhammed Fatih PEKŞEN, Yasin KAYA, Yılmaz UYAROĞLU, Hakan Serhad SOYHAN, Doç. Dr. Cenk ÇELİK

YANICI KİMYASALLARIN LEL HACİMLERİNDE PATLAYICI ATMOSFERİNİN BELİRLENMESİ

Murat TEKER, Ümit ÖZHAN

Dizel Motorlarda Dimetil Eter Kullanımının Motor Performansına Etkileri Üzerine Bir Derleme Çalışması

İsmet SEZER

Tahliye Sırasında Yangın Dumanından Etkilenme Oranlarının Simülasyon Destekli İncelenmesi: Bir Hastane Modeli

Furkan KADI, Gökhan COŞKUN, Ekrem BÜYÜKKAYA