John Locke’un Cevher Görüşü İle İlgili Bazı Yanlış Anlamalar

Locke'un cevherle ilgili görüşleri, onun felsefi sistemi açısından merkezi bir öneme sahiptir. Bu nedenle, bu büyük filozofun bütün felsefesini doğru bir şekilde anlamanın ilk ve en önemli şartı, onun cevherle ilgili açıklamalarını doğru bir şekilde tespit etmektir. Bu makale, Locke'un cevherle ilgili görüşlerini ortaya koymayı ve bu görüşler hakkında ortaya çıkan bazı yanlış anlamaları değerlendirmeyi hedeflemektedir
Anahtar Kelimeler:

John Locke, Cevher, Madde, Ruh, Tanrı

John Locke’un Cevher Görüşü İle İlgili Bazı Yanlış Anlamalar

-
Keywords:

-,

___

  • Çetin, İsmail, John Locke'da Tanrı Anlayışı, Vadi Yayınları, Ankara Gibson, J., Locke's Theory of Knowledge and Its Historical Relations, Cambridge University Press, 2nd imp., Cambridge 1960.
  • Gökberk, M., Felsefe Tarihi, Remzi Kitabevi, 4. Baskı, İstanbul 1980.
  • Locke, J., An Esssay Concerning Human Understanding, ed. A. D. Woozley, The Fontana Library, 2ndimpression, London 1964. Locke, age, s. 379.
  • Locke'un Tanrı ve Tanrının varlığının delilleriyle ilgili görüşleri hakkında geniş bilgi için bkz., Çetin, İsmail, age, II. bölüm. Locke, age, s. 191-92. ……., A Letter to the Right Rev. Edward Lord Bishop of Worcester, The Works of John Locke, London 1801, Volume IV.
  • ……., Locke's Reply to the Bishop of VVorcester's Answer to his Letter, The Works of John Locke IV.