Türkiye Sarcophaga (s. str) Meigen, 1826 Türlerinin Tanımı ve Dağılımı (Diptera: Sarcophagidae)

Türkiye Sarcophaga (s. str) Meigen, 1826 Türlerinin Tanımı ve Dağılımı (Diptera: Sarcophagidae)

Dünya genelinde tanımlanmış yaklaşık 800 türle, et sinekleri familyası içerisinde en zengin ve morfolojik olarak homojen olan bir cins olarak tanınan Sarcophaga cinsi genellikle Palearktik bölgede en çokta Avrupa kıtasında dağılım gösteren küçük bir grubunu ise Sarcophaga (sensu stricto) alt cinsi oluşturmaktadır. Bu çalışmada, Türkiye Sarcophaga (sensu stricto) için teşhis anahtarı ve türlere ait dağılımlar verilmiştir.

___

  • Aldrich, J. M., 1916. Sarcophaga and Allies in North America. 301 p, Thomas Say Foundation, La Fayette, Indiana.
  • Aslan, A. ve Çalışkan H., 2009. Eskişehir Sarcophagidae (Insecta, Diptera) faunası ve Türkiye için yeni kayıtlar. Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Dergisi, 2, 15-27.
  • Civelek, H. S and Tezcan S., 2005. Some new records for Diptera fauna of Turkey and additional notes on the dipterous fauna of cherry orchards. Türkiye Entomoloji Dergisi, 29 (1), 11-16.
  • Giroux, M., Pape, T. and Wheeler, T. A., 2010. Towards a phylogeny of the flesh flies (Diptera: Sarcophagidae): morphology and phylogenetic implications of the acrophallus in the subfamily Sarcophaginae. Zoological Journal of the Linnean Society, 158, 740-778.