Rollo May Psikolojisinde Din ve Kişilik

Rollo May, varoluşçu psikolojinin en önemli temsilcilerindendir. Aynı zamanda sanat, edebiyat, mitoloji, felsefe ve teoloji alanlarında çalışmalar yapmış, etki ve ilgi alanı oldukça geniş bir psikologtur. “Anksiyetenin Anlamı” (The Meaning of Anxiety), “Kendini Arayan İnsan” (Man’s Search for Himself), “Aşk ve İrade” (Love and Will), “Yaratma Cesareti” (The Courage to Create) isimli kitapları Amerika’da ve diğer ülkelerde oldukça ses getirmiştir (Özen,2012). May’in teoloji alanındaki ihtisası ve çok yönlü entelektüel kişiliği eserlerine de yansımıştır. Tanrı tasavvuru, dindarlık, din ve psikoloji ilişkisine dair konulara çalışmalarında yer vermesine rağmen; May’in bu alanla olan ilişkisi bugüne kadar detaylı bir şekilde incelenmemiştir.
Anahtar Kelimeler:

Rollo May, Psikoloji, Din, Kişilik

Religion and Personality in Rollo May Psychology

Religion and Personality in Rollo May Psychology

___

  • Akbay. Y.E. (2011). Rollo May’in Birey ve Din Anlayışı. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. Süleyman Demirel Üniversitesi. Sosyal Bilimler Enstitüsü. Isparta.
  • Çetin, Ö. (2019). Rollo May Psikolojisinde Din ve Kişilik. İstanbul: İz Yayıncılık.
  • May, R. (1940). The Springs of Creative Living: A study of Human Nature and God. New York: Abington Cokesbury Press.
  • Özen, Y. (2012). Varoluşçu Felsefeden Varoluşçu Psikolojiye (Birbirlerini Sürekli Yanlış Anlayanların Ontolojik Bütünlüğü). Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Elektronik Dergisi, 3(5), 266-286. Erişim adresi: https://dergipark.org.tr/tr/pub/gumus/issue/7514/99030
  • Yazgan İnanç, B. & Yerlikaya, E. (2013). Kişilik Kuramları (2. Baskı). Ankara: Pegem Akademi.