Kütüphane ve Bir Kamucu Akademisyen: Ankara’da Milli Kütüphane Günlerim

Kentsel mekânlar kentsel hafızanın en değerli varlıklarındandır. Başkent Ankara bir taşra kasabasından doğmuştur. Taşra kasabasından gelen biri için değerlendirmeye elverişlidir. Kültürel şokla birlikte yaşanan gelişmeler hafızanın birikimlerini oluşturur. Göç, eğitim amacıyla da olsa birey yeni gördüklerini karşılaştırmadan duramaz. Okul, ilçe ve il kütüphanelerinden sonra karşılaşılan Milli Kütüphane heyecan vericidir. Bu yazı kamucu bir akademisyenin okuyucu olarak çeyrek asırlık kütüphane hizmetlerinden yararlandığı Milli Kütüphane anılarının derlenmesinden oluşmaktadır.

Library and a Publicist Academic: My National Library Days in Ankara

Urban areas are one of the most valuable assets of urban memory.Capital city Ankara wasformed from a provincial town. Therefore, it issuitable for evaluation of peoplewho comesfrom a country. Developments that associated with cultural shock put together the reservoir of memory. Even in the case of migration occurred for educational purposes, individuals cannot stop comparing the new ones. After school, town and city libraries, experiencing the National Library is breathtaking. This article is consist of a publicist academic's memories in National Library that has benefited from the services for a quarter-century as a reader

___

  • Milli Kütüphane ve Adnan Ötüken (1972). Ankara: Milli Kütüphane Yayınları, Başbakanlık Basımevi.
  • Milli Kütüphane (1974). Ankara: Basım ve Cilt İşleri Bölümü.
  • Ong, W. J. (2003). Sözlü ve yazılı kültür: sözün teknolojileşmesi, (S. Postacıoğlu Banon, Çev.). İstanbul: Metis Yayınları.
  • T.C. Bayındırlık Bakanlığı (1982). Ankara Milli Kütüphane binası, (N Özten, Düz.). Ankara: Bayındırlık Bakanlığı Matbaası.