Plöropulmoner blastom çocukluk çağında mezenkimal kökenli, nadir ve agresif bir tümördür. Prognozu kötü olup, başlıca kistik (tip 1), mikst tip (tip 2) ve solid (tip 3) olarak sınıflandırılır. Bu yazıda plöropulmoner blastomun nadir bir klinik tablosu olan pnömotoraksın eşlik ettiği ve cerrahi ile başarılı bir şekilde tedavi edilen iki plöropulmoner blastom tip 3 olgusu sunuldu.
Pleuropulmonary blastoma is a rare and aggressive childhoodtumor of mesenchymal origin. It has a poor prognosis andmainly classified as cystic (type 1), mixed type (type 2), andsolid (type 3). Herein, we present two cases of pleuropulmonaryblastoma type 3 presenting with pneumothorax, a rare clinicalpresentation of pleuropulmonary blastoma, which wassuccessfully treated with surgery. "> [PDF] Plöropulmoner blastom: İki olgu sunumu | [PDF] Pleuropulmonary blastoma: A report of two cases Plöropulmoner blastom çocukluk çağında mezenkimal kökenli, nadir ve agresif bir tümördür. Prognozu kötü olup, başlıca kistik (tip 1), mikst tip (tip 2) ve solid (tip 3) olarak sınıflandırılır. Bu yazıda plöropulmoner blastomun nadir bir klinik tablosu olan pnömotoraksın eşlik ettiği ve cerrahi ile başarılı bir şekilde tedavi edilen iki plöropulmoner blastom tip 3 olgusu sunuldu. "> Plöropulmoner blastom çocukluk çağında mezenkimal kökenli, nadir ve agresif bir tümördür. Prognozu kötü olup, başlıca kistik (tip 1), mikst tip (tip 2) ve solid (tip 3) olarak sınıflandırılır. Bu yazıda plöropulmoner blastomun nadir bir klinik tablosu olan pnömotoraksın eşlik ettiği ve cerrahi ile başarılı bir şekilde tedavi edilen iki plöropulmoner blastom tip 3 olgusu sunuldu.
Pleuropulmonary blastoma is a rare and aggressive childhoodtumor of mesenchymal origin. It has a poor prognosis andmainly classified as cystic (type 1), mixed type (type 2), andsolid (type 3). Herein, we present two cases of pleuropulmonaryblastoma type 3 presenting with pneumothorax, a rare clinicalpresentation of pleuropulmonary blastoma, which wassuccessfully treated with surgery. ">

Plöropulmoner blastom: İki olgu sunumu

Plöropulmoner blastom çocukluk çağında mezenkimal kökenli, nadir ve agresif bir tümördür. Prognozu kötü olup, başlıca kistik (tip 1), mikst tip (tip 2) ve solid (tip 3) olarak sınıflandırılır. Bu yazıda plöropulmoner blastomun nadir bir klinik tablosu olan pnömotoraksın eşlik ettiği ve cerrahi ile başarılı bir şekilde tedavi edilen iki plöropulmoner blastom tip 3 olgusu sunuldu.

Pleuropulmonary blastoma: A report of two cases

Pleuropulmonary blastoma is a rare and aggressive childhoodtumor of mesenchymal origin. It has a poor prognosis andmainly classified as cystic (type 1), mixed type (type 2), andsolid (type 3). Herein, we present two cases of pleuropulmonaryblastoma type 3 presenting with pneumothorax, a rare clinicalpresentation of pleuropulmonary blastoma, which wassuccessfully treated with surgery.

___

  • 1. Bisogno G, Brennan B, Orbach D, Stachowicz-Stencel T, Cecchetto G, Indolfi P, et al. Treatment and prognostic factors in pleuropulmonary blastoma: an EXPeRT report. Eur J Cancer 2014;50:178-84.
  • 2. Manivel JC, Priest JR, Watterson J, Steiner M, Woods WG, Wick MR, et al. Pleuropulmonary blastoma. The so-called pulmonary blastoma of childhood. Cancer 1988;62:1516-26.
  • 3. Dishop MK, Kuruvilla S. Primary and metastatic lung tumors in the pediatric population: a review and 25-year experience at a large children's hospital. Arch Pathol Lab Med 2008;132:1079-103.
  • 4. Priest JR, Williams GM, Hill DA, Dehner LP, Jaffé A. Pulmonary cysts in early childhood and the risk of malignancy. Pediatr Pulmonol 2009;44:14-30.
  • 5. Hill DA, Jarzembowski JA, Priest JR, Williams G, Schoettler P, Dehner LP. Type I pleuropulmonary blastoma: pathology and biology study of 51 cases from the international pleuropulmonary blastoma registry. Am J Surg Pathol 2008;32:282-95.
  • 6. Priest JR, Watterson J, Strong L, Huff V, Woods WG, Byrd RL, et al. Pleuropulmonary blastoma: a marker for familial disease. J Pediatr 1996;128:220-4.
  • 7. Messinger YH, Stewart DR, Priest JR, Williams GM, Harris AK, Schultz KA, et al. Pleuropulmonary blastoma: a report on 350 central pathology-confirmed pleuropulmonary blastoma cases by the International Pleuropulmonary Blastoma Registry. Cancer 2015;121:276-85.
  • 8. Calabria R, Srikanth MS, Chamberlin K, Bloch J, Atkinson JB. Management of pulmonary blastoma in children. Am Surg 1993;59:192-6.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Transplantasyona köprüleme olarak sol ventrikül destek cihazı yerleştirilmesi sonrası planlanmamış hastane başvurularının analizi

Mehmet Kaan KIRALİ, Murat SEZGİN, Murat Bülent RABUŞ, Emre SELÇUK, Özge ALTAŞ, Sabit SARIKAYA, Mehmet BALKANAY

Plöropulmoner blastom: İki olgu sunumu

Ömer Faruk DEMİR, Ömer ÖNAL, Leyla HASDIRAZ, Fahri OĞUZKAYA, Ayşe ÜLGEY, Olgun KONTAŞ

Sıçanlarda yaban mersininin iskemi-reperfüzyona bağlı miyokard hasarı üzerine etkileri

Tolga MERCANTEPE, Sedat Ozan KARAKİŞİ, Şaban ERGENE, Doğuş HEMŞİNLİ, Levent TÜMKAYA, Adnan YILMAZ

Consensus Report on Diagnosis, Treatment and Prevention of Infective Endocarditis by Turkish Society of Cardiovascular Surgery (TSCVS), Turkish Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases (KLIMIK), Turkish Society of Cardiology (TSC), Turkish Society of Nuclear Medicine (TSNM), Turkish

Serap ŞİMŞEK YAVUZ, Ahmet Rüçhan AKAR, Sinan AYDOĞDU, Denef BERZEG DENİZ, Hakan DEMİR, Tuncay HAZIROLAN, Mehmet Ali ÖZATİK, Necla ÖZER, Murat SARGIN, Emine Nursen TOPCUOĞLU, Nesrin TURHAN, MEHMET BİRHAN YILMAZ, Infective Endocarditis and Other Cardiovascular Infections Study GROUP

Küçük hücreli dışı akciğer karsinomlu Türk hastalarda epidermal büyüme faktör reseptör mutasyonları ve tiroid transkripsiyon faktör-1 durumunun değerlendirilmesi: Tek merkezli 600 hastalık çalışma

Hilal ÖZAKINCI, Serpil DİZBAY SAK, Malahat MUSAYEVA, Şenay BOYACIGİL, Öznur COŞKUN

How important is the damage to the liver after lower limb ischemia-reperfusion? An experimental study in a rat model

Gamze GÖKALP, Börteçin EYGİ, MÜGE KİRAY, Burcu AÇIKGÖZ, Emel BERKSOY, Yüksel BICILIOĞLU, Neslihan ZENGİN, Şahin İŞCAN, Orhan GÖKALP, Ali GÜRBÜZ

Kalp cerrahisi geçiren hastalarda intraabdominal basınç artışı ile ilişkili faktörler

Nihan YAPICI, Bahriye KILIÇ, Fikri YAPICI, Ali Sait KAVAKLI, Türkan KUDSİOĞLU, Abdullah KILIÇ, Zuhal AYKAÇ

Atipik yerleşimli kistik paratiroid adenom

Bülent Mustafa YENİGÜN, Serkan ENÖN, Süleyman Gökalp GÜNEŞ, Farrukh İBRAHİMOV, Ayşe UĞURUM YÜCEMEN

Reoperatif sternotomi ile kalp naklinin erken ve geç dönem sonuçları

Şeref Alp KÜÇÜKER, Mehmet KARAHAN, Sinan Sabit KOCABEYOĞLU, Doğan Emre SERT, Feyza AYŞENUR PAÇ, Mehmet Ali ÖZATİK, Mustafa PAÇ, Ümit KERVAN

Early and long-term results of heart transplantation with reoperative sternotomy

Doğan Emre SERT, Ümit KERVAN, Sinan Sabit KOCABEYOĞLU, Mehmet Gökhan KARAHAN, Şeref Alp KÜÇÜKER, Mehmet Ali ÖZATİK, Feyza AYŞENUR PAÇ, Mustafa PAÇ

Academic Researches Index - FooterLogo